Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA

30 milijuna za pomoć obiteljima u nevolji i 13 za storno školskih priredbi

Austrija - 30 milijuna za pomoć obiteljima u nevolji i 13 za storno školskih priredbi
Foto: BKA, Beč-Andy Wenzel
1/5
09.04.2020.
u 19:39

Ministar zdravlja Anschober prvo je uvodno iznio podatke o aktualnoj situaciji u zemlji vezano uz koronavirus, istaknuvši kako je Austriji pošlo za rukom „jaki eksponencijalni rast krivulje zaraze s početka ožujka masivno sniziti“.

Austrijska ministrica za obitelji Christine Aschbacher i njene kolege, ministar socijalne skrbi, zdravlja i njege Rudolf Anschober i ministar obrazovanja i znanosti Heinz Faßmann predstavili su u četvrtak u sjedištu austrijske Vlade novi Vladin paket pomoći obiteljima u nevolji te „korona socijalni paket pomoći“ onim roditeljima koji su uplatili novac za razne školske priredbe i obvezno skijanje u sklopu školskog programa za svoju djecu, a potom su zbog nastale korona krize morali otkazati uplaćene aranžmane, te su im ostali troškovi.

Ministar zdravlja Anschober prvo je uvodno iznio podatke o aktualnoj situaciji u zemlji vezano uz koronavirus, istaknuvši kako je Austriji pošlo za rukom „jaki eksponencijalni rast krivulje zaraze s početka ožujka masivno sniziti“.

„Danas na Zeleni četvrtak imamo aktualno 280 novooboljelih i 738 ozdravljenih“, rekao je, dodavši: „Naravno da kriza ima socijalne posljedice, ali naše je geslo – ne dozvoliti da sadašnja zdravstvena kriza preraste u socijalnu“.

Stoga je Vlada, kako je istakao, izdvojila 30 milijuna eura pomoći obiteljima, koje su zbog korona krize zapale u teške nevolje.

Ministrica Aschbacher je dodala kako je pomoć obiteljima višestruka i da će iz ovog Fonda prije svega biti potpomognute obitelji, u kojima je najmanje jedan član koji je prethodno (do 28. veljače) bio zaposlen radi korona krize izgubio posao ili skraćeno radi, samohrani roditelji, koji će mjesečno dobiti potporu od 140 eura i tako tri mjeseca, te obitelji u kojima je jedan od roditelja radio u nekoj od samostalnih djelatnosti.

Napomenula je kako se zahtjevi mogu podnijeti do 15. travnja.

Ministar Faßmann je rekao kako će Vlada učenicima koji sada prate nastavu od kuće, osigurati 12.000 mobilnih računala (Notebooks i Tablets), i to na posudbu do svršetka školske godine.

Istakao je kako je Vlada također izdvojila 13 milijuna eura za storniranje troškova, koji su pali na teret roditeljima nakon što su radi korona krize otkazane sve školske priredbe i odlazak na obveznu sportsku nastavu na skijalištima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije