Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Ivica Kostović o Franji Tuđmanu 20 godina nakon smrti

06.12.2019.
u 20:24

- Sudeći po tome koliko je trgova i ulica diljem Hrvatske imenovano po Tuđmanu, hrvatski je narod prepoznao njegovu povijesnu ulogu - govori Ivica Kostović

Dvadeset godina prošlo je od smrti Franje Tuđmana, prvoga predsjednika Republike Hrvatske. Ta je obljetnica dobar povod za razgovor s akademikom Ivicom Kostovićem, posljednjim šefom Tuđmanova ureda, koji je odlično poznavao predsjednika, a kao član Predsjedništva HDZ-a upućen je i u stranačka zbivanja. Dakako, naš nam je sugovornik zanimljiv i kao vrhunski neuroznanstvenik koji s lakoćom može procijeniti sposobnosti i odlike političara.

Kakav je danas Tuđmanov „rejting“ u Hrvatskoj?

Sudeći po tome koliko je trgova i ulica diljem Hrvatske imenovano po Tuđmanu, hrvatski je narod prepoznao njegovu povijesnu ulogu, ali mi se čini da to nije dovoljno s obzirom na njegovu golemu ulogu u stvaranju države. Za to je kriva i detuđmanizacija, provedena nakon Mesićeva i Račanova dolaska na vlast, u sklopu koje su plasirane brojne objede o Tuđmanu, od toga da je loše vodio državu do špekulacija povezanih s Haaškim sudom. Sada se percepcija mijenja, Tuđmana se objektivno sagledava pa do izražaja dolazi njegova povijesna, državnička uloga.

>>Cijeli razgovor pročitajte u Obzoru subotnjeg tiskanog izdanja Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Miroslav Škoro: Moj glavni konkurent je korumpirani sustav, a on ima više lica

>>Čistačicama povišica 90 kuna, a školskim kuharima i domarima 140 kuna

>>U pretrazi Bašićeve tvrtke i kuće nađeno dva milijuna kuna

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar partner
partner
23:33 06.12.2019.

Moze to i ovako.......Sudeći po tome koliko je trgova i ulica diljem Hrvatske bilo imenovano po Josipu Brozu Titu , hrvatski je narod bio prepoznao njegovu povijesnu ulogu.

Avatar dzambo
dzambo
07:25 07.12.2019.

''JBT'' i dalje ostaje ''numero uno''...najbolji koji je ikada od Vardara pa do Triglava pokazao i dokazao kak se vodi drzava....ni na Istok a ni na Zapad, kad je vidio da ce ta teritorija samo postati jos jedna kolonija ak se prebaci na bilo koju stranu....i u pravu je bija....da je '45-te se prebacio skroz na Istok bili bi gori neg Bugarska....a da je '45-te prebacio se na Zapad bili bi tacno ono sto su ove nove drzavice ''danas''...samo prostor da uvale svoje proizvode i preskupo ih prodavaju...domace uniste...uvale pucanstvo u privatni dug...pokupuju sve najbolje i to buzasto a kreiraju poslove koje su najmanje placeni...a sto sad imamo slobodu govora i mozemo vlasti rec sta god hocemo OD TOGA OBICNOM COVJEKU JE NOVCANIK PRAZAN....nikakve koristi....dodju izbori za tebe da ides nekog ''zaokruzit'' koga ces 4 god. sluzit.....

PR
prajdali100
23:29 06.12.2019.

Koliko nam je samo zla nanio Tuđmanov nasljednik !!! Pa nasljednik nasljednika.Uhhhhhhhhhhhhhhhh...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije