Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 godina zatvora

11 godina zatvora za ubojstvo prijateljice i krađu zlata s leša

sudnica
Arhiva VL
28.04.2010.
u 13:16

- Ničega se ne sjećam. Nisam bio svjestan da sam je ubo, ali sam jedini bio tamo i nitko drugi to nije mogao učiniti – kazao je Mihić u obrani.

Osječanin Zvonimir Mihić (55) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 godina zatvora zbog ubojstva prijateljice Jadranke Balen (57) s koje je, nakon tri smrtonosna uboda nožem, uzeo zlatni nakit. Za ubojstvo je zaradio 10 godina, a za bezobzirnu krađu godinu i pol zatvora.

- Ničega se ne sjećam. Nisam ni bio svjestan da sam je ubo, ali sam jedini bio tamo i nitko drugi to nije mogao učiniti – kazao je Mihić u obrani. Tragičnog 20. siječnja došao je kod Jadranke iz Crvenog križa gdje je išao po hranu, a sve je, kaže, bilo u redu.

- Poljubili smo se, pričali, gledali TV, bilo je rakije, piva. U koju smo temu zašli, ne znam, tri mjeseca tražim razlog svađe – kazao je. Dodao je kako je toga dana očekivao socijalnu pomoć od koje joj je planirao kupiti Jadranki zaručnički prsten, ali novac nije stigao. Mihić pak tvrdi kako nije ukrao zlatni nakit, vrijedan 1500 kuna.

- Sjetio sam se tada svoje tetke koja je umrla 1992., još je bilo bombardiranje Osijeka pa smo žurili da je pokopamo i nismo joj stigli skinuti nakit. Zato sam htio Jadranki skinuti prstenje i lančić, ali nisam mogao pa sam otišao po sapun – branio se Mihić. Nakit je stavio u džep jer ga je, tvrdi, htio dati Jadrankinoj kćeri. Sudsko vijeće u to nije povjerovalo.

Par je inače ranije imao problema, a na sudu se čulo kako su se znali napiti i potući. Mihiću je određeno i obvezno liječenje od alkoholizma. On je već liječen od alkoholizma, ima i PTSP, sklon je depresijama, a četiri je puta pokušao samoubojstvo.

- Kad me uhvate depresije, zarežem se nožem po ruci pa napetost nestane – izjavio je Mihić. Pritvor mu je produljen.

 

Komentara 2

AN
Andreeejjj
01:33 29.04.2010.

Smeće je dobilo samo 11 godina? Ubojstvo i kradja, planirano ubojstvo! Koje smijesne kazne mi imamo u Hrvatskoj? U Ameriki bi dobio doživotnu...cak i smrtnu! Pfuuuujjjj...i takvo naše pravosudje!!!

MO
mozel
20:13 17.05.2010.

Sjetit ce se za 11 godina.Najbolje je reci da se ne sjeca i da nezna kako se je sve dogodilo kao da ce mu neko povjerovati.Malo je 11 godina trebalo je kada se nesjeca barem 22 godine .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije