Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budućnost crkve i svijeta

10 poruka pape Franje: Radost evanđelja za sve

Papa Franjo
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/3
28.11.2013.
u 19:00

Papa kršćane poziva da otvore novo poglavlje evangelizacije koje će biti obilježeno radošću. On želi zacrtati i novi put za Crkvu, koja mora otvoriti vrata svima, a osobito onima najslabijima

Radost evanđelja” najvažniji je i najobuhvatniji dokument koji je napisao papa Franjo u svome, nepunu godinu dugome pontifikatu.

Riječ je zapravo o poticajima koji su upućeni svim kršćanima koji istinski žele živjeti po načelima Evanđelja, i to u našem, suvremenom svijetu koji je, prema papinim riječima, bremenit teškim problemima, podjelama, nerazumijevanjem i neosjetljivošću koje bi suvremenog čovjeka moga odvesti u konflikt.

Papa kršćane poziva da otvore novo poglavlje evangelizacije koje će biti obilježeno radošću. Istodobno on želi zacrtati i novi put za Katoličku crkvu koja se treba otvoriti svima, a osobito onima koji se nalaze na rubu društva ili su, kako piše papa, čak proglašeni ljudskim otpadom i kao takvi izbačeni iz društva, koje tako postaje sve okrutnije i pohlepnije. On također želi da se preispita i uloga pape i papinstva napominjući da papa ne može biti apsolutni autoritet za sve što postoji na svijetu.
 

Komentara 6

DU
Deleted user
22:59 29.11.2013.

Ma kakva radost Evanđelja za hrvatske crkvenjake...probajte ući u hrvatske crkve pa ćete vidjeti da u njima vlada tuga i žalost...i smrtno ozbiljna atmosfera...jedina radost im je u iščekivanju smaka svijeta..hehehe...umjesto nedjeljnog slavlja izgleda kao da su na pogrebu....svećenici na zapadu su veseli....zbijaju šale i viceve na oltaru...a ovi su tužni ko tužne sove....i samo moraliziraju i drže predavanja

Avatar __________
__________
14:34 29.11.2013.

Dok Papa nastoji bez straha i predrasuda što više otvoriti Crkvu prema svim ljudima, dotle domaći biskupi žive u nekom posve drugom svijetu.

DU
Deleted user
12:53 30.11.2013.

Međureligijski dijalog je nužan uvjet za mir u svijetu, a dijaloga mora biti i između vjernika i nevjernika -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kako će hrvatski crkvenjaci pokrenuti dijalog sa ateistima kad im još uvijek nisu oprostili ...i kada čak i ovu Vladu poistovjećujuju sa bivšim komunističkim režimom?....i iskorištavaju svaku priliku da je napadaju, posebno na većim blagdanima, kao npr. na dan Božića...kada ima najviše vjernika u crkvi. Žive u mračnoj prošlosti....opsjednuti su ateistima i komunistima...vide samo zlo u njima i proglašavaju ih "nenarodnima"...kako onda mogu započeti dijalog sa njima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije