Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU Vesna Pisarović najavljuje izlazak novog albuma i komentira zdravstvene probleme koji su je mučili cijelog ljeta

Vesna Pisarović: Proživjela sam tešku dramu, ali svako zlo za neko dobro

ekr_pisarovic_tx1.jpg
import
22.09.2005.
u 10:30

Nakon ljeta koje je provela radno, Vesna Pisarović spremila je za jesen nekoliko iznenađenja. Naime, pet godina nakon izlaska prvog albuma pjevačica najavljuje izlazak novog, petog nosača zvuka. Naziv će mu biti "Peti", a najpoznatija Požežanka otkrila je planove, strasti i zanimljivu igru brojeva koja je vezana uz novi album.

EKRAN: Uskoro vam izlazi novi album. Znači li to da niste imali ljetni odmor?
VESNA: Prezaposlena sam albumom, stavljanjem šlaga na ono što sam radila godinu dana, a intenzivno zadnja dva mjeseca. Napisala sam dosta pjesama i puno sam se bavila i glazbom i teorijom glazbe. Sve se to zbilo u ovih ljetnih mjeseci, ali privodim to kraju. No, ja ne ludujem za morem. Ovo ljeto sam uživala u praznom Zagrebu, a moja velika strast je snowboard. Jedva čekam zimu. Mislim da se mjesec dana neću skidati s planine. Otići ću vjerojatno malo u Francusku, malo u Austriju. Ne znam još točno. Gdje se bude išlo, ići ću i ja.

EKRAN: A što možemo očekivati od albuma?
VESNA: Na albumu će biti trinaest pjesama. Ja sam autor glazbe i teksta za sve pjesme. To sam ja. U to sam prelila sva svoja proživljavanja i sazrijevanja i prema glazbi i prema sebi. Ovo je peti album i zvat će se "Peti", ali ne bih previše govorila o tome dok ga ne završim.

EKRAN: Početkom mjeseca na Zlatnim žicama Slavonije dobili ste nagradu za najslušaniju pjesmu u 2004. godini. Riječ je o pjesmi "Kako mi nedostaješ". Što vam znači ta nagrada?
VESNA: Moram priznati da mi jako puno znači. Nije riječ o nagradi žirija, niti o nagradi publike. To je nagrada iz računala. Znači da se u prošlih godinu dana upravo moja pjesma statistički najviše vrtila. A statistika je statistika. To je, prema mojem mišljenju, objektivna nagrada na području glazbe.

EKRAN: Zašto tako mislite?
VESNA: Kad se događaju festivali, kad postoji žiri, tu je uvijek neka doza subjektivnosti. Obično je to povezano s izlaskom nečijeg albuma, a budimo realni, diskografija se namješta po nagradama. Ljudi govore da je teško biti prorok u svom selu. Ali to očito nije teško ako imaš pjesmu koja funkcionira.

EKRAN: Tko je osoba iz te pjesme koja vam je "tako nedostajala"?
VESNA: Pjesma je naravno o muškarcu. O ženi sigurno nije, jer nemam takvih sklonosti... Ha ha. Osjećaj je bio toliko intenzivan, možda je prošao, možda je još tu. Od te pjesme su se promijenili razni intenzivni osjećaji u mojem životu. Od tuge, uzbuđenja, ljubomore...

EKRAN : Imate li uz sve vaše obveze uopće vremena za privatni život?
VESNA: Ne. Ovo je moj život. Ja više ne razlikujem privatno od poslovnog. Imam sreću da od jutra do navečer živim taj život. To me ispunjava i bez takvog života bila bih vrlo nesretna.

EKRAN: Znači, ne žalite za privatnošću, skrivanjem od javnosti?
VESNA: Ne. Kad mi se putuje otputujem, kad mi se spava spavam, a kad mi se pjeva upravo to radim. Moje prijateljice su se uglavnom sve udale. Imaju obiteljske ambicije, a ja ih još nemam. Ha, ha...

EKRAN: Znači, ne planirate ubrzo postati supruga i majka?
VESNA: I to će doći s vremenom, kad osjetim da je za to vrijeme. Mislim da se do toga dolazi postepeno. Kako sazrijeva glazba tako sazrijeva i sve ostalo, pa i takve odluke. Sad uživam punim plućima u svemu onom što sam zbrajala svih ovih godina.

EKRAN: Postoji li trenutačno u vašem životu netko zbog koga biste se odlučili na obiteljske ambicije?

VESNA: Joj, ja vam ne volim pričati o tim stvarima. To ćete najbolje saznati kroz moje pjesme. Sve što se događalo s tim muškarcem je u njima.

EKRAN: Traje li još ta ljubavna priča?
VESNA: Pa gledajte, samo ću vam reći da još uvijek pišem pjesme... smijeh.

EKRAN: Znači, u sretnoj ste ljubavnoj vezi?
VESNA: Teško ja mogu riječima ispričati sve to. To se vidi na meni, u fotografijama, u načinu na koji ja pjevam... Jedino što vam mogu reći je da mi ništa ne fali. Osim možda nekoliko sati, jer dan mi je uvijek prekratak.

EKRAN: U zadnje vrijeme priča se o vašim problemima sa crvuljkom i govori se o odlasku na operaciju.
VESNA: Istina je. Riječ je o upali slijepog crijeva koju sam prehodala. Proživila sam dramu, ali znate kako se kaže - svako zlo za neko dobro. To mi je pomoglo da doista shvatim da se živi od hrane, ali da se isto tako mora spavati. To mi je bilo upozorenje i znak da moram malo usporiti.

EKRAN: Kako se sve to dogodilo?
VESNA: Pa sve je počelo početkom ljeta u lipnju. Imala sam temperaturu 40 stupnjeva i trajalo je dva mjeseca.

EKRAN: Kako ste to uspjeli, kako vi kažete, prehodati?
VESNA: Pa ne znam. Sve je u biti čudno ispalo. Najbitnije je da je prošlo. Happy end!

EKRAN: Jeste li bili na operaciji?
VESNA: Pa ne bih pričala o tome. Mislim da sam svoje zdravstvene probleme dovoljno podijelila s ljudima. Jedino je bitno da je sad sve u redu.

EKRAN: Planirate li se cijeli život baviti glazbom ili biste se okrenuli nečemu što je povezano s kroatistikom koju ste završili?
VESNA: Ja ću zauvijek ostati u glazbi. Pitanje je s koje strane ću biti u tome, jer glazba je tako široki pojam. Možete pjevati različite vrste. Ja sam u pop-glazbi koju jako volim i pokušavam iz nje izvuči maksimum. Pokušavam je raditi tako da je komercijalna, da se sviđa ljudima. Želim da ima osjećaja, ali opet ne previše. Zato sam i napravila pjesmu "Hypohondar". Ona ima dozu osjećaja, ali je luckasta. To je za mene pravi pop.

EKRAN: Znači, pronašli ste se u tom glazbenom žanru i to je smjer kojim ćete dalje ići?
VESNA: Pa ne. Smatram da sam došla do maksimuma. Zato ću se nakon ovog albuma najvjerojatnije smiriti u glazbenom smislu. Što će biti još, ne znam. Ali za dvije godine sigurno mi se neće više pjevati pop. Sad imam 27 godina i došla sam do te faze kad se mogu zezati na pozornici i repati, a da nisam reperica.


Buduća magistrica

Osim rada na novom albumu, Vesna Pisarović priprema pjesme za album pjevačice iz Crne Gore čije ime još ne želi spominjati. - Na njemu će se naći pet mojih pjesama, koje još moram završiti - kaže. - Osim toga, čekam obranu magisterijskog rada na Filozofskom fakultetu gdje sam završila kroatistiku. Stvarno imam pune ruke posla.


Peta velika ljubav

Budući da Vesna kaže da se o njoj sve može saznati iz njezinih pjesama, postavlja se pitanje nije li "Peti" ne samo redni broj albuma nego i - njezine ljubavne veze. - Ha, ha... - smije se ona. - Tko zna. Možda i da! Naime, Vesna Pisarović navodno je u vezi s redateljem spotova Denisom Wohlfardtom koji je izdržao zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva bivše djevojke, ali pjevačica odbija ikakav razgovor o tome.

Želite prijaviti greške?