Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Udar ekonomske krize: Hrvati smanjili zaduživanje u bankama

04.11.2008.
u 12:08

Hrvatski građani u prosjeku se po različitim osnovama mjesečno zaduže u iznosu od 700 milijuna do milijardu kuna. No taj je trend, pod utjecajem ekonomskih zbivanja, također slabi, pa je tako prema računici Nezavisnih hrvatskih sindikata zaduživanje hrvatskih građana počelo opadati. U listopadu je ono iznosilo pola milijarde kuna, a pretpostavka je da će kreditno zaduživanje slabjeti i dalje.


Goran Bakula, gospodarski savjetnik NHS-a

Osim u gospodarskim neprilikama razloge za ovakav trend Goran Bakula, gospodarski savjetnik NHS-a, vidi i u zasićenosti hrvatskih građana po pitanju podizanja kredita, te kako je sve manje onih kojima se oni još mogu plasirati. A hrvatski građani najviše se zadužuju da bi preživjeli i pokrili osnovne egzistencijalne potrebe, za što im prosječna plaća i mirovina nisu dostatne.

Prema statistikama NHS-a, u listopadu se najskuplje živjelo u Puli, Vukovaru, Rijeci i Zadru, gradovima koji su, kako je iznio Krešimir Sever, predsjednik toga sindikata, u proteklom mjesecu imali najskuplju potrošačku košaricu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?