Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NTL Preko ekonomije žele zaštiti i državu

U veliki trgovački lanac udružili se ENTER i CBA

19.11.2008.
u 18:03

SPLIT – Nakon višemjesečnih pregovora tvrtke Kerum, Gavrilović, Studenac i Tommy potpisale su sporazum o spajanju ENTER-a i CBA-a te oblikovale Narodni trgovački lanac (NTL).

– Imamo trenutačno oko 18 posto udjela na domaćem tržištu, zapošljavamo 11 tisuća radnika, ostvarujemo 8 milijardi kuna prihoda, a 2009., ili najdalje 2010. godine, ostvarit ćemo prihod od 10 milijardi kuna – kazao je novinarima Željko Kerum. Dodao je kako je dobro da u Hrvatskoj postoje dva trgovačka lanca (do sada je bio samo Todorićev Konzum op. a.) što predstavlja sigurnost domaćim proizvođačima.

– Zajedno smo jači – naglasio je Đuro Gavrilović poručujući kako će, kad uđemo u Europsku uniju, iz inozemstva doći mnogo robe i proizvoda.

Prema riječima Josipa Milavića, vlasnika Studenca, sve tranzicijske zemlje prošle su ovaj put, a pri oblikovanju Narodnog trgovačkog lanca došlo je zapravo do kapitalnog udruživanja.

NTL će građanima dugoročno osigurati kupovanje po povoljnijim cijenama, a novi trgovački lanac jamči i racionalizaciju poslovanja.
– Svi smo mi Hrvati, domoljubi, preko ekonomije štitimo i državu – kazali su Željko Kerum, Josip Milavić, Đuro Gavrilović i Tomislav Mamić.

Narodni trgovački lanac imat će više od tisuću prodavaonica, pokrivat će područje Splita, Dubrovnika, Zadra, Istre, Zagreba, Vinkovaca, sve do Vukovara.

Imat će zajedničku upravu i nadzorni odbor, počet će poslovati od 1. siječnja iduće godine, a trenutačno rade na stvaranju zajedničkog logotipa. Bit će to najjača kompanija u Hrvatskoj, ići će “ tamo gdje je dobit’’. Radnici u NTL-u imat će jednake plaće, a njegovi vlasnici naglašavaju kako nisu izrabljivači i kako im je cilj imati zadovoljne zaposlenike.

Čelnici Narodnog trgovačkog lanca planiraju izići i na tržište bivše Jugoslavije, a budući da je pala cijena nafte i da je konkurencija sve jača i žešća, predviđaju kako će se sniziti i cijene u maloprodaji.

Želite prijaviti greške?