Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KROV NAD GLAVOM Karlovačka Hvidra uredila dvije bivše prognaničke kućice na Gazi

U Karlovcu otvoreno sklonište za beskućnike

19.12.2008.
u 16:46

KARLOVAC – Josip i Bernardo prvi su stanari otvorenog karlovačkog skloništa za beskućnike, koje je lani pokrenuo Grad, a ove godine nastavlja voditi Hvidra. Po tome je jedinstveno sklonište, koje se nalazi na mjestu nekadašnjeg prognaničkog naselja na Gazi, jer se jedino o njemu u Hrvatskoj brinu branitelji. Uređeno je u dvije spojene bivše prognaničke kućice. Članovi Hvidre opremili su sobe za ukupno 11 beskućnika. – Najvažnije je da smo na toplom i da imamo gdje prespavati – rekli su nam Josip i Bernardo.

Na otvorenju su, uz karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića, bili pročelnik Goran Jakšić, ravnateljica karlovačkog Centra za socijalnu skrb Mirjana Pogačić i predstavnik karlovačke Hvidre Petar Banić, te gvardijan franjevačkog samostana pater Franjo Tomašević. On je sklonište i blagoslovio te pozvao Karlovčane da se brinu jedni o drugima.

– Naši članovi i dalje će biti nazočni u skloništu, brinut će se o ulasku i izlasku ljudi, a to je ujedno jedan od načina rehabilitacije, koji je jako dobar – istaknuo je Petar Banić.

Sklonište su opremila tri branitelja, koji su bili zaposleni putem područnog ureda Zavoda za zapošljavanje u Karlovcu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?