Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guardian

Hrvati 'Allo, Allo' citiraju na poslovnim sastancima, a Canjugu su zvali Crna Guja

allo
Foto: Youtube Screenshot
1/2
20.03.2014.
u 11:50

Novinar Guardiana tako tvrdi da se građani BiH u Londonu uvijek žele slikati u Peckhamu jer je, kako puno njih kaže, Del Boyev i Rodneyev dom nalik mnogim bosanskim naseljima.

Ugledni britanski list Guardian piše da su britanske televizijske serije na Balkanu toliko popularne da su uzrečice likova iz serija kao što su "Mućke" ili "Allo Allo" ušle u svakodnevni govor.

Novinar Guardiana tako tvrdi da se građani BiH u Londonu uvijek žele slikati u Peckhamu jer je, kako puno njih kaže, Del Boyev i Rodneyev dom nalik mnogim bosanskim naseljima.

Autor članka navodi da mu je 28-godišnja Latifa Imamović otkrila kako je zahvaljujući meksičkoj sapunici "Marisol" sa 12 godina znala reći da je trudna na španjolskom, ali je uz djetinjstvo ipak vežu britanske serije kao što su "Milostiva prije svega" ("Keeping up Appearances", "Zvonili ste, milorde", "Crveni patuljak", "Allo, Allo" i "Mr. Bean".

Novine pišu da Hrvati uživaju u britanskim političkim satirama kao što su "Državnik novog kova", "Da, ministre" i "Allo, Allo" pa se tako fraze kao "Slušaj vrlo pozorno, ovo ću reći samo jednom" mogu čuti čak i na poslovnim sastancima. Navode i da su Hrvati svojedobno Zlatka Canjugu zvali Crna Guja.

>> Pogledajte kako izgleda kad se David Beckham pojavi u 'Mućkama'!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije