Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije ispunio očekivanja

Debakl showa Uhvati bingo ritam: Gledanost samo 1,62 posto

Antonija Blaće Miroslav Škoro
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
18.02.2015.
u 08:15

Selidba 
– S RTL-a je emisija prebačena na manje gledani program RTL2

RTL je nakon nešto manje od pet mjeseci otkako je s Hrvatskom lutrijom krenuo u projekt Uhvati bingo ritam taj show od ponedjeljka, 16. veljače, zbog slabe gledanosti prebacio na svoj slabije gledani program RTL 2.

Uhvati bingo ritam počeo se emitirati na RTL-u 22. rujna prošle godine u 21 sat, a dotad su se brojevi za tu Lutrijinu igru 12 godina izvlačili na HTV-u. U Lutriji su se za RTL odlučili nakon natječaja na kojem su tražili novi format za Bingo. Uhvati bingo ritam je bio najavljivan kao veliki zabavno-natjecateljski show. Za voditelje su angažirane velike zvijezde – pjevač Miroslav Škoro i Antonija Blaće, a trajanje cijelog showa s glazbenim gostima i igrama za publiku je produljeno na 90 minuta.

Mizernih 1,62 posto

No to sve nije očito dobro sjelo igračima Binga jer su mnogi od njih bili nezadovoljni tim razvodnjavanjem omiljene im igre pa je gledanost tog showa bila vrlo skromna.

Kako neslužbeno doznajemo, Uhvati bingo ritam je na RTL-u u posljednja četiri izdanja od 19. siječnja do 9. veljače imao ukupnu gledanost 6,48 posto, 6,05 posto, 4,42 posto i 5,36 posto, a preksinoć nakon prebacivanja na kanal RTL2 gledanost toga showa srozala se na mizernih 1,62 posto. Novo izdanje tog showa počinje na RTL2 u 20 sati i traje kraće, oko 60 minuta.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

U HL-u su nam na naša pitanje o prebacivanju Uhvati bingo ritma na RTL2, gledanosti tog show-a, vrijednosti ugovora s RTL-om obećali očitovati danas.

Poslovna tajna

U svojim prijašnjim odgovorima o igri Bingo kazali su nam da nije točno da bilježe pad uplata za igre TV Bingo. Tako su naveli da je od prelaska te igre na RTL uplata od prosječnih 1,202.000 kuna, koliko su bilježili u posljednjim kolima na HRT-u, skočila prosječno 30 posto po kolu.

No u RTL-ovu showu je uvedena dodatna igra, Bingo 24 od 75, koje nije bilo kad je show bio emitiran na HTV-u, kada su se igrali samo Bingo 15 od 90 i Bingo Plus. U posljednjem kolu uplata je za Bingo 90 bila 847 tisuća kuna, za Bingo 75 uplaćeno je 369 tisuća, a za Bingo plus 250 tisuća kuna.

U Lutriji su se na naša pitanje o vrijednosti ugovora s RTL-om pozvali na poslovnu tajnu. Navodno je taj jednogodišnji ugovor vrijedan oko šest milijuna kuna. Iz RTL-a jučer nam nisu stigli odgovori na pitanja o gledanosti showa Uhvati bingo ritam, razlozima njegova prebacivanja na RTL2 i o vrijednosti ugovora s HL.

>>Lidija Bačić u halterima poželjnija od milijunskih dobitaka

>>Bingo show prelazi na RTL! Voditelji Miroslav Škoro i Antonija Blaće

Komentara 10

DU
Deleted user
08:23 18.02.2015.

Nije preloše, čak dobro je da se tek oko dva posto TV gledatelja bavi takvom ispraznošću. Ima nade za nas.

Avatar cluesblues
cluesblues
08:42 18.02.2015.

jadna je zemlja u kojoj su "zvijezde" antonija blace, odavno prestara da glumata veselu infantilnu curicu i pokazuje te svoje ruzne muskobanjaste noge, i miroslav skoro, lik kojem u normalnim okolnostima nebi dali da zapjeva ni na svadbi svojih rodjaka jer siromak nema trunke sluha, a zajedno su puni humora ko zaba dlaka - u poplavi trecerazrednog sunda, ovo je vjerojatno jedan od najjadnijih pokusaja da se napravi nekakva "zabavna" emisija….. ovih 1.62% gledanosti daje neku nadu da kod nas publici jos uvijek nisu skroz isprani mozgovi...

Avatar Joseph84J
Joseph84J
09:47 18.02.2015.

katastrofa od emisije, a tek voditelji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije