Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan - kuhaj!

Bisera se rasplakala!

tri, dva, jedan -kuhaj!
Foto: PR FOTO
1/8
10.04.2014.
u 22:57

Boršč, pačje kobasice, heljdine palačinke, domaći pekmez od jaja, pečene patke punjene heljdom i drugi specijaliteti našli su se na stolovima kandidata showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj'...

Boršč, pačje kobasice, heljdine palačinke, domaći pekmez od jaja, pečene patke punjene heljdom i drugi specijaliteti našli su se na stolovima kandidata showa "Tri, dva, jedan – kuhaj", osim na Zvonimirovu koji je, kako je žiri rekao, "izgledao kao da je odustao od svega". Zbog prejednostavne kreacije s racom i heljdom, Zvonimir se našao u duelu u kojem ga je pobijedila sada već iskusna Bisera!

Članu žirija, Tomislavu Špičeku, već se tijekom priprema sinoćnjeg izazova učinilo da je Zvonimir odustao od daljnjeg natjecanja. Unatoč temi u kojoj se tražila kreativnost, maštovitost i inovativnost, Zvonimir je odlučio napraviti klasičnu pečenu patku punjenu heljdom, a da pritom nije unio dašak sebe. Dok se njegova patka pekla u pećnici, Zvonimir je slobodno vrijeme provodio kod Zlatana, pomažući mu oko kobasica, ne znajući da ga budno oko žirija prati.

– Zvonimir izgleda kao da je odustao. Kao da mu je pao moral. Danas nije bio svoj, a mogao je u ta tri sata kuhanja pokazati toliko toga. S jedne strane imamo Nenada, koji je napravio tonu toga, i još je mogao, od svega toga, hladnokrvno servirati žiriju samo jedno jelo. A s druge strane, Zvonimir je napravio samo bazično jelo – složio se žiri.

Nenad nije opravdao svih 30 namirnica koje je koristio za sinoćnji zadatak, ali je uspio iznenaditi žiri svojom verzijom patke. Jelena je u zadnji tren uspjela oplemeniti svoje jednostavno jelo malim palačinkama s domaćim pekmezom od jabuka, dok je poseban gost žirija, Raul Lajtman, pohvalio Milivojevu sočnu pečenku koje bi se mogli posramiti i neki restorani.

Najlošijima ovog tjedna, Biseri i Zvonimiru, dana je još jedna šansa za iskupljenjem – skuhati koprivu na mlijeku s poširanim (obrušenim) jajetom. Zvonimir se dosta dugo mučio s jajetom i češnjakom, dok Bisera ovaj put nije imala problema. Štoviše, imala je viška vremena i pokazala se pravim timskim igračem jer je pokazala Zvonimiru kako uz pomoć folije i ulja skuhati jaje u vodi bez ljuske.

Nakon proglašenja Jelene za pobjednicu tjedna, Bisera je suzama ispratila Zvonimira iz daljnjeg natjecanja.

– Bisera jednostavno psihički bolje ulazi u te dvoboje. Sad već možda ima i iskustvo, ali ima određenu stabilnost, snalažljiva je. Snašla se s tim trikom oko poširanog jajeta, a na kraju ga je ipak i malo začinila. I sam okus koprive u njezinu jelu je više dolazio do izražaja – objasnila je Željka odluku žirija.

U nove izazove sada odlazi 11 kandidata. Kako će se snaći s onima koje nameće kuhinja Istre i Kvarnera, doznat ćemo već u ponedjeljak, 14. travnja u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Foto: PR FOTO

>>Nenadova kreativna večera ima 30 namirnica!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije