Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teniski skandal
Povratak na članak

Optužili Đokovića za namještanje: 'Pustio je meč Santorou!'

Tuttosport je objavio da je sumnjiv meč Đokovića i Fabricea Santoroa iz 2007. kada je, Francuz, tada 39. igrač svijeta, bio bolji od Đokovića, u tom trenutku četvrtog na svijetu

Komentari 22

PE
peugeot
18:37 20.01.2016.

Kao prvo, NIKAD ni BBC - a sad evo i nekakav talijanski Tuttosport - ne bi ni pomenuli nedokazane namjestaljke u tenisu da je Skotlandanin-Englez Andy Murray broj 1 na svijetu ! Nikad ! A tek Italijani, inace u cijelom svijetu poznati po laziranju u fudbalu! Buduci da je njihov tenis nula (0) svoju silnu ljubomoru i zavist opet pokazuju da bi ga destabilizirali i pokvarili mu igru ! Nece vam uspjeti supci zabarski i engleski !

VL
SA
SANTOS
23:00 21.01.2016.

Iz pouzdanih izvora se saznalo da je sve izgubljene mečeve protiv Federera Đoković namestio jer mu Federer stvarno u zadnje dve godine nije ni do kolena.Ovo je zvanična prijava za nameštanje mečeva od strane Đokovića.Sigurno je Pacoli Europski kralj droge odrešio kesu za ovakvu dečiju provokaciju.Da nije strašno bilo bi žalosno do čega je civilizacija došla.Sve po onoj narodnoj ne veruješ meni a veruješ svojim očima.Sve nešto govori da neko van Europe pokušava a i uspeva uz pomoć dolara da napravi i obesmisli sve prvake iz Europe.....Ne verujem da je ovo po narudžbini Federera zbog Australian opena nije valjda takav velikan spao na tako niske grane .....Danas Kosovo vodilja Europske demokracije,Đoković namešta mečeve,Fatima se kune da više voli Njemačku od Albanije....NEŠTO STVARNO NIJE U REDU,I U PRETERIVANJU I U LAŽIMA NEKADA JE POSTOJALA GRANICA A DANAS NIKO NI DA POCRVENI....

VL
DU
Deleted user
17:28 21.01.2016.

Taj isti Santoro je tukao Federera dva puta ali to nije interesantno :))

VL
MA
marietta2
18:41 20.01.2016.

Cime se sve ova americka, australska i zapadnoeuropska bagra i gamad ne sluzi ne bi li psiholoski poljuljala i dekoncentrirala svjetskog teniskog sampiona!? Sve je krenulo jos prije par dana kada su mu u Australiji namjerno krivo napisali ime (Novack) na predstavljanju tenisaca. Covjek samara i yebe na suho citav teniski svijet zadnjih 5-6 godina i sad se oni, usred prvog Grand Slama sezone, sjetise da Novak namjesta meceve?! Covjek zaradio cca 100 milijuna $ samo od turnirskih nagrada i oni njega optuzuju za namjestanje meceva, mater vam lazljivu! Ne mozete se pomiriti da jedan Srbin, Balkanac, tenisac s istoka dominira bijelim (gospodskim) sportom, pa se sluzite svime i svacime ne bi li ga diskreditirali! Kako to da se zapadnoeuropske tenisace, poput Federera i Nadala, koji su gubili i u prvom i u drugom kolu Grand Slamova, ne dovodi u kontekst namjestanja ili ne daj Boze dopinga??! Mozda zato jer je rijec o manekenima Nikea, Gilletta, Coca Cole, Pepsija, Rolexa, Longinesa i ostalih prestiznih kompanija!? Citav svijet se urotio ne bi li sprijecili Novaka u pohodu na titulu najboljeg tenisaca u povijesti... Ovaj „svinjac“ koji nam serviraju mediji i svjetska teniska organizacija, bogate kompanije i sponzori, podsjeca na incident s ljetnih OI u Pekingu, kada su srpskom plivacu Miloradu Cavicu, u utrci na 100 m delfin, doslovno ukrali zlatnu medalju i poklonili je onom americkom dopingiranom i kloniranom klempavom majmunu Phelpsu. Stoga, ovim putem velika podrska svjetskom teniskom sampionu Novaku Djokovicu i veliki pozdrav njegovim navijacima! A ovi smradovi koji su kreirali ovaj „svinjac“ mogu mi pop.usiti kurc.nu, prvenstveno meni, a potom i Novaku ako im dozvoli. Takodjer, i ove nase „neovisne“ medije, koji prenose ovakve bljuvotine, a redovno primaju naputke za svoj „novinarski rad“ iz zapadnoeuropskih i americkih ambasada, nabijem na kurc.inu magarecu. Lp!

VL
DJ
djordje6
14:04 21.01.2016.

Stvarno jeste malo cudno,kako je moguce da top 10 igraci mogu izgubiti od recimo 11,12....itd. Mislim stvarno nema logike kad se zna da bolji uvijek pobjedjuju losije rangirane,naravno ovo mogu potvditi svi oni koji idu u kladionice. Stvarno je sramota sta rade ti sportisti,drzave propadaju zbog njih ne znam zasto se ne ugledaju na politicare i prestanu da lazu.

VL
KI
kimi
12:39 21.01.2016.

Ok, potpuno je jasno da mu na terenu ne mogu ništa kao i da je potpuno jasno da se polako kristalizuje primarni cilj ove afere. Ako ne mogu da ga sruše časno i pošteno na terenu onda se besramno koriste imaginarne pretpostavke koje su daleko od bilo kakvih relevantnih činjenica i konkretnih dokaza a na radost pojedinih forumaša koji svetskog No1 ne mogu da smisle zbog porekla iz mrske im države iako dotični u svojoj karijeri NIKAD nije uputio ni jednu lošu reč vezanu za državljane RH. Ali jedan je Nole a miševi ostaju miševi.

VL
SL
sladjanabjelicic
11:21 22.01.2016.

Zasto BBC ne preispita veoma svjeze Nadalovo senzacionalno ispadanje u !. kolu AO , ako vec sve stavljaju pod lupu. Glasnogovornik najgenocidnije drzave na svijetu -- sta drugacije ocekivati ( lazi, podmetanja, ucene , manipulacije i dr.)cene , manipulacije i dr.)

VL
SA
SANTOS
23:21 22.01.2016.

Ovo je sigurno tačno jer je iz pouzdanih izvora dobijeno.....od Dživankine svastike šogora malog....malog ne znate,pa koga onda znate ljudi moji,gde vi živite----

VL
CR
croat34
08:36 21.01.2016.

The English are so full of it. The English were amongst the first Pedophiles, war criminals before any of the other nations but funnily enough they always want to be the peace makers and rule makers for things they knoww nothing about. Lord Owen ie what a joke and all those English involved in Balkan peace keeping missions had no idea what they were talking about

VL
PE
peugeot
18:47 20.01.2016.

Nole, ponizi i prebij bas k'o krepanu macku svakog tenisera koji stize iz Engleske, a posebice Murraya!

VL
DU
Deleted user
12:14 21.01.2016.

To mu je Federer sve namjestio. Ha ha .....

VL
IV
ivanjoksimovic
19:59 20.01.2016.

Govore o periodu kada je mladi Djokovic vec bio osvajac mastersa, i tada treci na svetu sa vidljivom perspektivom da bude jos bolji. Pa ko je lud da tada proda mec za 100-200 hiljada, a vec ima u dzepu par miliona od nagradnih fondova?

VL
GL
GLADIATOR
21:11 20.01.2016.

Nikako da objave varalicu sa zapada..., a kad čovjek pomisli na fifu/uefu dođemu da plaće..., jutros VL piše o Karloviću, ćiliču, na večer o Đokoviću..., murray, Rodick su nonstop igrali kao da je štela u igri ali triba imat kitu to napisati.

VL
BE
belicro
19:06 20.01.2016.

Mogu samo da mu "puse"!!

VL
DU
Deleted user
18:36 20.01.2016.

Ne vjerujem

VL
DU
Deleted user
12:30 21.01.2016.

Ovdje ima puno advokata, a najbolji mi je argument kako je vec zaradio i zaraditi ce pa zasto bi uzimao prljavi novac. Koliko je samo Mesi zaradio pa krade ne plaćajući porez. Ah da , njemu je smjestio Ronaldo i Real.

VL
PE
peugeot
18:43 20.01.2016.

A sto se tice Santoroa taj je svojom igrom "samo do besvijesti lopticu ubacuj u teren i cekaj protivnika da izgubi eivce i pogrijesi", on je mogao da dobije apsolutno svakog igraca (i Safinu je "uzimao mjeru" k'o od sale). Isti tip igraca kao Santoro je i drugi Francuz, Gilles Simon ! Yébotè, dieala mi se kosa na glavi kad bi ih vidio da igraju protib nekog ten isera sa nasih prostora. Koje su to "teniske picajzle" i kako ti dosadno "do sutra" prebacuju lopticu na tvoju polovinu pa to je da p...izdis!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.