Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bajadasaurus pronuspinax

VIDEO Otkrivena nova vrsta dinosaura s dugim bodljama – evo za što su mu služile

Otkriven dinosaur s bodljama
Foto: Wochit
06.02.2019.
u 09:18

Ovaj biljojedni dinosaur živio je prije 140 milijuna godina

Dinosaur s dugim bodljama koje mu vire iz kralježnice pronađen je u Patagoniji u Argentini. Otkriće nove vrste iz porodice Dicraeosauridae, nazvane Bajadasaurus pronuspinax, objavljeno je u časopisu Scientific Reports, a reprodukcija bodljikavog vrata izložena je u Kulturno-znanstvenom centru u Buenos Airesu, piše Phys.

Ovaj biljojedni dinosaur živio je prije 140 milijuna godina.

Pogledajte video dinosaura:

– Vjerujemo da su duge i oštre bodlje – jako duge i tanke – na vratu i leđima Bajadasaurusa i Amargasaurusa cazauija (drugog dinosaura iz porodice Dicraeosauridae) bile tu kako bi odbile moguće grabežljivce – rekao je Pablo Gallina iz državnog vijeća znanstvenih istraživanja CONICET i Sveučilišta Maimonides.

Gallina je dodao kako znanstvenici vjeruju da su bodlje bile prekrivene keratinskim slojem, slično rogovima kod brojnih sisavaca.

Ključne riječi

Komentara 1

VJ
vjaceslav
19:00 12.02.2019.

bodlje služila za obranu od napadača? veću glupost nisam pročitao od "alkemičara" paula coelha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije