Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRABAR POTEZ

TV doktor progutao ličinke trakavica da vidi kako djeluju na tijelo

trakavica
Foto: Wikimedia Commons
31.01.2014.
u 18:22

Nakon nekoliko tjedana progutao je kameru u obliku pilule koja je uživo prenosila snimke iz utrobe na njegov iPad

Michael Mosley, britanski liječnik i televizijski voditelj, namjerno se zarazio raznim parazitima kako bi ispitao njihovo djelovanje na ljudsko tijelo, prenosi BBC. Naime, sve je više dokaza da paraziti u određenim slučajevima mogu imati pozitivan zdravstveni učinak.

Mosley, poznat po medicinskom "gonzo" novinarstvu, ovaj je put u sklopu dokumentarca za BBC 4 progutao ličinke trakavice, stavio si pijavicu na ruku i pokušao se zaraziti ušima. Crvi su nekoliko tjedana živjeli unutar njega, no nije osjetio nikakve negativne posljedice. Znanstvenici će ispitati uzorke njegove stolice iz vremena zaraze kako bi utvrdili učinke tih parazita.

Mosley je progutao tri ličinke trakavice koje je dobio od zaražene stoke u Keniji, a nakon nekoliko tjedana progutao je i kameru u obliku pilule koja je uživo prenosila snimke iz utrobe na njegov iPad. Mogao je vidjeti crve pričvršćene za svoja crijeva duge oko jedan metar.

- Kad sam prvi put vidio crve, bio sam u indijskom restoranu. Uzviknuo sam: "Ti bokca! U meni je trakavica!". Ostali gosti djelovali su vrlo iznenađeno - rekao je Mosley.

Kaže kako mu supruga nije bila oduševljena idejom o gutanju ličinki, no umirio ju je objasnivši joj kako je riječ o relativno bezopasnoj vrsti trakavice. Kravlja trakavica Taenia saginata prenosi se na ljude putem zaraženog mesa i može narasti više od 10 metara unutar crijeva. Mosley nije osjetio nikakve očite posljedice, no dobio je jedan kilogram.

- Moguće je da mi je parazit povećao apetit. Jeo sam puno čokolade - rekao je Mosley, dodajući da bi oni koji žele gutati parazite da bi skinuli kile trebali dobro razmisliti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije