Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DELTI NILA

Selo prije doba faraona otkriveno u delti Nila

Egipat
Foto: Reuters/PIXSELL
02.09.2018.
u 17:58

Selo iz mlađeg kamenog doba otkriveno je tijekom arheoloških iskopavanja na lokalitetu Tal al-Samara u pokrajini Dakahlyiji sjeverno od Kaira, navodi se u priopćenju.

Arheolozi su otkrili jedno od najstarijih poznatih sela u delti Nila u Egiptu koje datira iz doba prije faraona, priopćilo je u nedjelju egipatsko ministarstvo za antikvitete.

Selo iz mlađeg kamenog doba otkriveno je tijekom arheoloških iskopavanja na lokalitetu Tal al-Samara u pokrajini Dakahlyiji sjeverno od Kaira, navodi se u priopćenju.

Vođa zajedničke egipatsko-francuske misije, Frederic Gio, rekao je da je na tom području pronađeno nekoliko silosa s kostima životinja, biljnim ostacima i posuđem, što ukazuje na to da su tamo postojala stabilna društva 5000 godina pr. Kr. 

Egipat je posljednjih mjeseci objavio niz otkrića, među kojima nekoliko grobova u južnome gradu Luxoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije