Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPUNJENE PROGNOZE

Prošla godina bila je najtoplija u povijesti mjerenja

la playa
Foto: ilustracija
16.01.2015.
u 17:42

Prošli prosinac bio je treći najtopliji otkako se provode mjerenja

Prognoze su se ispunile – prošla je godina bila najtoplija otkako se provode mjerenja, to jest od 1880. godine, izvijestila je danas američka meteorološka agencija. Prosječna temperatura u 2014. godini bila je za 0,038 Celzijevih stupnjeva više od prethodnog rekorda, prenosi CNN.

Tijekom prošlog prosinca prosječna globalna temperatura na kopnu bila je treća najveća od svih prosinaca u zadnjih 135 godina, izvijestio je Nacionalni centar za klimatske podatke. Prošli prosinac bio je za 1,361 Celzijevih stupnjeva iznad prosjeka.

>> Zoran Vakula: Ova će godina biti jedna od najtoplijih u povijesti mjerenja

>> Ova godina mogla bi biti najtoplija u povijesti

Komentara 2

OK
okus
19:03 16.01.2015.

Da i najmokrija.

DO
donhuangenaro
20:36 16.01.2015.

prognoze su se "ostvarile" jer imamo korumpirane znanstvenike koji iskrivljuju/lažiraju podatke kako bi i dalje mogli zastrašivat naivno pučanstvo (i uvest im porez na klimu)... a priroda će ionako raditi po svom, kao što je to radila milijardama godina prije nego što su počela znanstvena mjerenja :-P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije