Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozirna ljuska

Pogledajte kako se pile razvija unutar jajeta

jaje
Foto: Youtube Screenshot
1/2
09.02.2015.
u 13:54

Konačni cilj je korištenje matičnih stanica za stvaranje minijaturnih replika organa na kojima bi se provjeravalo kako reagiraju na lijekove i različite vrste tretmana

Japanski znanstvenici razvili su prozirnu ljusku jajeta zahvaljujući kojoj je moguće "uživo" pratiti razvoj embrija. Iako je samo jaje umjetno, ptičji embrio u njemu je stvaran i omogućuje znanstvenicima jedinstven uvid u razvoj embrija. Ova bi se metoda mogla koristiti za provođenje testova kako lijekovi utječu na razvoj te zamijeniti testiranje na životinjama u laboratoriju, javlja Daily Mail.

Embrij koji se pojavljuje u videu nije se izlegao, no znanstvenici tvrde kako bi njihove metode mogle omogućiti manipuliranje embrijima kako bi se otkrilo kako funkcioniraju pojedini biološki procesi.

Konačni cilj je korištenje matičnih stanica za stvaranje minijaturnih replika organa na kojima bi se provjeravalo kako reagiraju na lijekove i različite vrste tretmana. 

>> Dijete će imati troje roditelja: majku, oca - i zdravu donoricu

Ključne riječi

Komentara 1

LU
lunar777
15:34 09.02.2015.

A kako se razvija čovjek? prije nego ga raskomadaju unutar prava nazovi majke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije