Naslovnica Tech/Sci Znanost

Ovo su stipendistice programa Za žene u znanosti

Program „Za žene u znanosti“ realizira se uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske, a stipendija se dodjeljuje u suradnji s vrhunskim hrvatskim znanstvenicima okupljenim u Izbornom povjerenstvu
16. travnja 2019. u 21:57 0 komentara 1242 prikaza
Ana Barić, Lidija Barić, Andreina Belušić Vozila i Svjetlana Dekić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Ovogodišnje stipendistice programa Za žene u znanosti koje organiziraju L'Oreal i UNESCO su Ana Barić, Lidija Barić, Andreina Belušić Vozila i Svjetlana Dekić. Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ u organizaciji L’Oréala ADRIA i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture RH nastao je 2006. godine po uzoru na međunarodni program.

crna rupa Povijesni trenutak Ovo je prva fotografija crne rupe! 'Izgleda poput vatrene kugle'

Od tada svake godine priliku za osvajanje stipendije u vrijednosti od 5.000 eura imaju četiri mlade hrvatske znanstvenice koje se nalaze u završnoj fazi stjecanja doktorata iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja. zaključno s godinom 2019., nagrađeno je 50 izvanrednih mladih znanstvenica na pragu stjecanja doktorata iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

Program „Za žene u znanosti“ realizira se uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske, a stipendija se dodjeljuje u suradnji s vrhunskim hrvatskim znanstvenicima okupljenim u Izbornom povjerenstvu.

Notre Dame pariz Vatrogasci uspjeli spasiti Notre-Dame od rušenja! Objavljene prve fotografije unutrašnjosti

Ana Barić doktorica je medicine, stipendistica je specijalist nuklearne medicine zaposlena na Kliničkom zavodu za nuklearnu medicinu KBC-a Split od 2012. godine. Iste godine upisuje poslijediplomski doktorski studij Biologija novotvorina. Lidija Barić diplomirala je 2016. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, gdje danas sudjeluje u izvođenju nastave studentima medicine i znanstvenim aktivnostima u zvanju naslovnoga asistenta na Katedri za fiziologiju i imunologiju, dok je zaposlena u Domu zdravlja Osijek kao specijalizantica pedijatrije.

Andreina Belušić Vozila doktorica je znanosti, polje fizika - geofizika, rođena je 1991. godine u Rijeci. Završila je diplomski studij fizike – geofizike, smjer meteorologija i fizička oceanografija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Svjetlana Dekić, magistra struke znanosti o okolišu danas radi na Biološkom odsjeku PMF-a kao asistentica na projektu Hrvatske zaklade za znanost Prirodno stanište klinički značajnih Acinetobacter baumannii.

VIDEO 16 najmoćnijih žena u hrvatskoj politici i društvu:

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.