Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNESCO

Ovo su stipendistice programa Za žene u znanosti

Ana Barić, Lidija Barić, Andreina Belušić Vozila i Svjetlana Dekić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/7
16.04.2019.
u 21:57

Program „Za žene u znanosti“ realizira se uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske, a stipendija se dodjeljuje u suradnji s vrhunskim hrvatskim znanstvenicima okupljenim u Izbornom povjerenstvu

Ovogodišnje stipendistice programa Za žene u znanosti koje organiziraju L'Oreal i UNESCO su Ana Barić, Lidija Barić, Andreina Belušić Vozila i Svjetlana Dekić. Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ u organizaciji L’Oréala ADRIA i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture RH nastao je 2006. godine po uzoru na međunarodni program.

Od tada svake godine priliku za osvajanje stipendije u vrijednosti od 5.000 eura imaju četiri mlade hrvatske znanstvenice koje se nalaze u završnoj fazi stjecanja doktorata iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja. zaključno s godinom 2019., nagrađeno je 50 izvanrednih mladih znanstvenica na pragu stjecanja doktorata iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

Program „Za žene u znanosti“ realizira se uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske, a stipendija se dodjeljuje u suradnji s vrhunskim hrvatskim znanstvenicima okupljenim u Izbornom povjerenstvu.

Ana Barić doktorica je medicine, stipendistica je specijalist nuklearne medicine zaposlena na Kliničkom zavodu za nuklearnu medicinu KBC-a Split od 2012. godine. Iste godine upisuje poslijediplomski doktorski studij Biologija novotvorina. Lidija Barić diplomirala je 2016. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, gdje danas sudjeluje u izvođenju nastave studentima medicine i znanstvenim aktivnostima u zvanju naslovnoga asistenta na Katedri za fiziologiju i imunologiju, dok je zaposlena u Domu zdravlja Osijek kao specijalizantica pedijatrije.

Andreina Belušić Vozila doktorica je znanosti, polje fizika - geofizika, rođena je 1991. godine u Rijeci. Završila je diplomski studij fizike – geofizike, smjer meteorologija i fizička oceanografija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Svjetlana Dekić, magistra struke znanosti o okolišu danas radi na Biološkom odsjeku PMF-a kao asistentica na projektu Hrvatske zaklade za znanost Prirodno stanište klinički značajnih Acinetobacter baumannii.

VIDEO 16 najmoćnijih žena u hrvatskoj politici i društvu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije