Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije 530 godina

Otkriveno od koje je ozljede umro kralj Rikard III.

kostur,kralj richard III (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
13.02.2015.
u 07:43

Lokacija posmrtnih ostataka Rikarda III. bila je misterij sve do 2012. kada su ih arheolozi otkrili ispod parkirališta i Leicesteru

Britanski patolozi koji proučavaju kostur engleskog kralja Rikarda III. tvrde da su otkrili ozljedu koja ga je ubila prije 530 godina.

Znanstvenici sa Sveučilišta Leicester rekli su da su otkrili tešku ozljedu na lubanji koja je vjerojatno nastala od mača ili drugog hladnog oružja načinjenog od šipke i sjekire ili kukaste oštrice na kraju, javlja FoxNews.

– Koristeći moderan forenzički pregled otkrili smo da kostur Rikarda III. ima 11 ozljeda iz vremena blizu ili u trenutku njegove smrti – rekla je profesorica Sarah Hainsworth i dodala kako se devet ozljeda nalazi na lubanji te da su one nastale u borbi. Hainsworth je rekla kako su druge dvije ozljede smještene na predjelu zdjelice i rebra.

– Ozljede glave upućuju na to da je ili skinuo ili izgubio kacigu – dodala je Hainsworth.

Lokacija posmrtnih ostataka Rikarda III. bila je misterij sve do 2012. kada su ih arheolozi otkrili ispod parkirališta u Leicesteru.

>> FOTO Evo kako je izgledao kralj Richard III. Na koga vas podsjeća?

>> Englezi potvrdili: Pronašli smo kostur Richarda III.!

Komentara 1

Avatar reference
reference
13:09 15.02.2015.

Rikard

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije