Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
74 fotografije

Originalne NASA-ine fotografije misija Apollo prodane za 160 tisuća eura

Čovjek na Mjesecu, Apollo
Foto: NASA
1/3
12.03.2022.
u 10:28

Originalne NASA-ine vintage fotografije izdane su u ograničenom broju za znanstveno proučavanje i objavljivanje u međunarodnim časopisima.

Serija originalnih NASA-inih fotografija iz misija Apollo prodana je za ukupno 160 tisuća eura na dražbi u Kopenhagenu ovog tjedna.

Serija od 74 fotografije u privatnom vlasništvu iz misija Apollo uključuje i povijesnu šetnju Mjesecom Buzza Aldrina tijekom prvog slijetanja na Mjesec u srpnju 1969.

Fotografija Buzza Aldrina u astronautskom odijelu i Neila Armstronga, koji je snimio fotografiju i čiji se odraz vidi na Aldrinovom viziru, predstavljena je na naslovnici časopisa National Geographica i Lifea 1969. godine. Fotografija u boji izlaska Zemlje snimljena tijekom misije Apollo 8 1968. prodana je po najvišoj cijeni od oko 12.000 eura.

Originalne NASA-ine vintage fotografije izdane su u ograničenom broju za znanstveno proučavanje i objavljivanje u međunarodnim časopisima.

"Ono što ovu kolekciju čini jedinstvenom je veličina zbirke i činjenica da ovo ne viđate na globalnom umjetničkom tržištu svaki dan", rekao je direktor prodaje i procjene Bruuna Rasmussena, Kasper Nielsen, za Reuters u intervjuu uoči aukcije.

Aukcijska kuća priopćila je da je prodavač stranac povezan s Danskom, ali nisu otkrili identitet ni prodavača ni kupaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije