Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanstvena fantastika?

Ne da vam se putovati? Ne brinite, teleportacija je ipak moguća

Foto: Youtube Screenshot
1/2
30.05.2014.
u 08:34

Hanson napominje kako je to u praksi ipak malo vjerojatno, no neozbiljno bi bilo reći kako teleportacija nikad neće biti moguća

Teleportacija u stilu Zvjezdanih staza u nedalekoj bi budućnosti mogla postati stvarnost, tvrdi profesor Ronald Hanson sa Tehnološkog sveučilišta u nizozemskom Delftu, javlja Daily Mail.

Nijedan zakon fizike izričito ne zabranjuje teleportaciju velikih objekata ili čovjeka, tvrde znanstvenici koji su sa 100 postotnom točnošću uspjeli teleportirati jedan atom na udaljenost od tri metra.

 - Ako vjerujete da smo ništa više od skupa međusobno povezanih atoma, tada bi se u načelu mogli teleportirati s jednog mjesta na drugo, kaže Hanson.

Hanson napominje kako je to u praksi ipak malo vjerojatno, no neozbiljno bi bilo reći kako teleportacija nikad neće biti moguća.

Njegov je tim prvi put pokazao kako je moguće teleportirati informacije sadržane u subatomskim česticama između dvije točke udaljene tri metra.

>> Putovanje na ISS: Amerikanac, Nijemac i Rus zajedno poletjeli u svemir

Komentara 2

DU
Deleted user
22:56 05.06.2014.

Zamislite koliko atoma ima čovjek i još bi sve to trebalo pravilno poslagati. Mislim da će ova rasa morati još puno putovati, klasično. Od kada je kotač izmišljen!? još se uvjek intezivno koristi.

Avatar lukagali30
lukagali30
09:54 28.01.2017.

Eh sada, ako će teleportacija biti u budućnosti, onda sam siguran da je nećemo doživjeti. Ne znam kako su samo došli do toga zaključka, jer ako će biti u budućnosti, zašto onda ne bila i sada moguća?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije