Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNE CRVENOG PLANETA

Pogledajte što su znanstvenici pronašli na Marsu! Iznenadit ćete se

Foto: NASA
05.01.2018.
u 12:28

NASA je nedavno otkrila i da se količina metana na Marsu mijenja u zavisnosti od godišnjeg doba

NASA-ini znanstvenici primijetili su grupu neobičnih objekata na Crvenom planetu, koje je fotografirao rover Curiosity.

Kamene figure nalik na štapiće dugačke su oko pola centimetra, a stručnjaci pretpostavljaju da su u pitanju kristali ili minerali koji su ispunili prostor na kojem su se kristali razložili.

NASA-ini istraživači istaknuli su da još rade na pronalasku odgovora.

NASA je nedavno otkrila i da se količina metana na Marsu mijenja u zavisnosti od godišnjeg doba, što je pokrenulo brojne debate o biološkom i nebiološkom porijeklu ovog plina.

Novo otkriće Američka svemirska agencija predstavila je prosincu 2017. na sastanku Američke geofizičke unije (AGU).

Ispostavilo se da količina metana na sjevernoj hemisferi Marsa dostiže vrhunac krajem ljeta.

“Ono što je toliko šokantno jest što je u pitanju vrlo velika varijacija. Pokušavamo otkriti što bi moglo stvarati tako drastične promjene”, izjavio je Chris Webster iz Laboratorija za mlaznu propulziju u Kaliforniji.

Pogledajte galeriju: Na dnu najvećeg jezera u svijetu otkrili tajnu skrivanu 3.000 godina

1/8
Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
16:31 05.01.2018.

Nisu Seljo,

MI
midea
07:16 24.01.2018.

Ovo nije Mars , niti jedna sinda , raketa , zrakoplov , svemirski brod fizički ne može izvan naše niže orbite , ovo je samo pumpanje novaca u privatne ruke i zamagljivanje istine !

BO
Borer
09:21 07.01.2018.

Kad vidim onog Kim Jong Una kak dobaci raketu jedva do Japana, sumnjam da je ikad netko uopće bio na mjesecu!? No, zašto se to uopće radi, čemu to vrijedi i zašto? S novcem od puta na Mjesec, mogao bi čovjek hraniti tri godine Afriku!? Ili im pomoći da počnu sami nekak živjeti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije