Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Izraelu

Otkriven 2700 godina star otisak pečata upravitelja Jeruzalema

Izraelski arheolozi otkrili 2700 godina star otisak pečata u glini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
02.01.2018.
u 08:49

Otisak je veličine manje kovanice, a na njemu su obrisi dvojice muškaraca okrenutih jednog prema drugome i odjevenih u prugaste halje koje im sežu do koljena

Izraelski arheolozi u ponedjeljak su otkrili 2700 godina star otisak pečata u glini za koji vjeruju da je pripadao biblijskome upravitelju Jeruzalema. 

Artefakt je napisan na starohebrejskom, a čini se da je pripadao upravitelju grada, što je u ono doba bio najugledniji položaj u Jeruzalemu, izvijestila je Izraelska uprava za starine. 

Otisak je veličine manje kovanice, a na njemu su obrisi dvojice muškaraca okrenutih jednog prema drugome i odjevenih u prugaste halje koje im sežu do koljena. 

Iskopan je blizu Zida plača u starome dijelu grada. 

"Pronalazak otiska pečata u glini ide u prilog biblijskoj priči o postojanju upravitelja grada Jeruzalema prije 2700 godina", rekao je jedan od njegovih pronalazača, Shlomit Weksler-Bdolah iz Izraelske uprave za starine. 

Upravitelje Jeruzalema imenovali su kraljevi, a u Bibliji se spominju dvaput - u Drugoj knjizi o Kraljevima i u Drugoj knjizi Ljetopisa.

Pogledajte i galeriju arheoloških istraživanja na nalazištu Crkvišće:

Izraelski arheolozi otkrili 2700 godina star otisak pečata u glini
1/14

Komentara 2

FR
franjo
18:06 03.01.2018.

Znači Židovi a ne Palestinci ,Arapi muslimani. Trump je u pravu što je priznao Jeruzalem za izraelski glavni grad.

SI
sikter
18:10 23.01.2018.

znači židovski arheolozi našli jedan manji komadić koji ide u korist židovima, hm da nije fake news?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije