Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Znanost

Fotografija američke vojske otkrila izvanzemaljsku pojavu, Pentagon o svemu šuti

U izvještaju se navodi i kako takve letjelice mogu letjeti po zraku, ali i kretati se velikom brzinom kroz vodu kako bi ostale neprimijećene.
04. prosinca 2020. u 11:10 41 komentara 41931 prikaza
Foto: UAPTF

Posjećuju li izvanzemaljci doista Zemlju i zašto se ne jave kad su već tu? To su pitanja na koja entuzijasti, ali i znanstvenici, već godinama traže odgovor. Maštu i nadu, s vremena na vrijeme, pobude im i snimke američkog zrakoplovstva koje prikazuju neidentificirane letjelice ili objekte i bliske susrete vojnih pilota s njima.

Da u američkoj vojsci ozbiljno shvaćaju takve susrete, govori i činjenica kako je Ministarstvo obrane osnovalo radnu skupinu kojoj je jedini zadatak proučavati neidentificirane zračne fenomene.

ZAGONETNI PROGRAM PENTAGONA 'Otkrili smo NLO bez pogona. Prkose G-sili tako da to čovjek ne može preživjeti'

Tako su veliku pozornost izazvala dva povjerljiva izvještaja Pentagona u kojima se spominju "neidentificirani leteći objekti", ali i fotografija neobičnog objekta iznad Atlantskog oceana. Izvještaji su objavljeni 2018. i 2019. godine, a da uopće postoje, otkrio je The Debrief na temelju razgovora s brojnim kontaktima u obavještajnoj zajednici.

U jednom od izvještaja nalazi se i fotografija koja prikazuje neidentificirani objekt kako izranja iz oceana i leti prema nebu nevjerojatnom brzinom. Fotografija, na kojoj se vidi neidentificirani srebrni predmet oblika kocke, snimljena je iz kokpita F/A-18 borbenog zrakoplova navodi Zimo.hr. Stručnjaci koji su vidjeli fotografiju ističu kako predmet podsjeća na GPS transponder koji se zna ispuštati u atmosferu kako bi se pratile vremenske pojave poput uragana. No transponder, koji je zapravo sonda, ne može se kretati takvim brzinama kakve se opisuju u izvještaju.

OBAVJEŠTAJAC ZAINTRIGIRAO SVIJET Izvanzemaljska letjelica? Ipak ne, ali Pentagon puno toga skriva

Izvještaj iz 2018. godine navodno navodi i detaljne opise prethodnih susreta vojnih pilota s neidentificiranim objektima, ali i priznanje da ne znaju otkud su se ti objekti stvorili. U pravoj maniri vojske navodi se i cijeli niz mogućih logičnih objašnjenja, ali i napomena kako se u nekim slučajevima možda zaista radi o tehnologiji koju nisu napravili ljudi.

Drugi izvještaj sadrži "izuzetno jasnu" fotografiju neidentificiranog trokutastog oblika koji podsjeća na letjelicu, a koji je izletio iz oceana i prošao ispred vojnog zrakoplova. U izvještaju se navodi i kako takve letjelice mogu letjeti po zraku, ali i kretati se velikom brzinom kroz vodu kako bi ostale neprimijećene.

Iako su ti izvještaji povjerljivi i njihov točan sadržaj nije dospio u javnost, pokazuju kako američka vojska ozbiljno shvaća susrete s nepoznatim letjelicama te je spremna istraživati ih i više no što otkriva javnosti.

Britanski stručnjak za NLO-e, s kojim je kontaktirao Daily Mail, istaknuo je kako je američki predsjednik na odlasku Donald Trump u nekoliko navrata spominjao kako zna neku veliku tajnu o NLO-ima koju bi mogao otkriti. Možda da su izvanzemaljci već među nama?

Biokemičarka Katalin Karikó
IZ KOMUNIZMA POBJEGLA U AMERIKU
Buran život znanstvenice koja je svijetu donijela spas od pandemije
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
 • franjo2:

  Nešto ima samo šta je to?? U svakom slučaju neka nas jača sila kontrolira

 • nemanatrag:

  Kakve ima svjećice u motoru da ne dimi?

 • Avatar GeniKameni
  GeniKameni:

  Javili bi se oni, ali ovaj psiholoski teror je i na njih djelovao... odlucili su ostati u izolaciji...