Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMPRESIVNO

Znanstvenici rekonstruirali lice drevne vladarice iz kulture Moche

Foto: Reuters
1/7
05.07.2017.
u 13:42

Njezine crte lica znanstvenici su rekonstruirali pomoću 3D printera

Znanstvenici u Peruu rekonstruirali su lice drevne vladarice, pripadnice civilizacije Moche iz 5. stoljeća, priopćilo je peruansko ministarstvo kulture.

Njezine crte lica znanstvenici su rekonstruirali pomoću 3D printera, izjavio je u Limi ministar kulture Salvador del Solar.

Vjeruje se da je ona bila prva žena koja je vladala u toj zemlji. Ona je pripadnica civilizacije Moche i umrla je u dobi između 20 i 25 godina.

"Dama iz Caoa", kako je nazvana mumija žene, datira iz vremena oko 450. godine, a pronađena je na sjeverozapadu zemlje u svibnju 2005.

Prije tog otkrića pretpostavljalo se da su samo muškarci mogli vladati u drevnom Peruu.

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
11:50 07.07.2017.

Facs joj ko u Jadranke samo još ds kosa pobijeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije