Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
340 dana na ISS-u

Astronaut Kelly se nakon produženog boravka u svemiru vratio na Zemlju

Scott Kelly
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.03.2016.
u 08:07

Znanstvenici će uspoređivati stanje u kojem se vratio Kelly sa stanjem njegova brata blizanca Marka, koji je cijelo vrijeme bio na Zemlji

Američki astronaut Scott Kelly i ruski kozmonaut Mihail Kornienko vratili su se na Zemlju nakon što su na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) proveli 340 dana, gotovo dvostruko dulje nego što obično astronauti ostaju u svemiru, piše BBC

Njima je produljen boravak u svemiru kao dio istraživanja kako dugotrajan boravak utječe na tijelo. Znanstvenici će uspoređivati stanje u kojem se vratio Kelly sa stanjem njegova brata blizanca Marka, koji je sve vrijeme bio na Zemlji. 

Kapsula Soyuz je Kellyja, Korienka i još jednog Rusa, Sergeja Volkova, danas spustila u Kazahstan. Kelly je u četiri misije u svemiru proveo 520 dana. 

– Fizički se osjećam vrlo dobro. Najteži dio boravka je što ste odvojeni od ljudi na Zemlji koji su vam važni – kazao je prije slijetanja Kelly.

>>Astronaut objavio fotografije hrvatskih otoka iz svemira

>>Europska svemirska agencija kreće u gradnju prve ljudske naseobine izvan Zemlje

Komentara 4

Avatar Hunter86
Hunter86
08:39 02.03.2016.

Svaka cast i dobrodosao!

Avatar gradjaninpokorny
gradjaninpokorny
08:34 02.03.2016.

Sretno izronio, znaci!

GL
GlobeAssKicker
22:47 02.03.2016.

Koja laz. Ovaj celavac se nije maknul 340 dana iz Rusije. Putovanje svemirom je nemoguce. Ljude rade budalama, prikazivaju im filmove a ne stvarnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije