Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA PRESUDA

Apple uzvraća udarac - hoće li zabraniti prodaju Samsunga?

apple,samsung
Reuters/PIXSELL
08.08.2013.
u 21:28

Američka tvrtka želi zabraniti uređaje južnokorejskog rivala za koje je utvrđeno da krše njihove patente

Apple će sutra pred žalbenim sudom pokušati ishoditi zabranu prodaje Samsungovih uređaja za koje je kalifornijsko vijeće ranije utvrdilo da krše Appleove patente, prenosi Mashable.

Dođe li do blokade, bit će to još jedna pobjeda za američku tvrtku nakon što je prošli tjedan predsjednik Barack Obama stavio veto na odluku američke Međunarodne trgovinske komisije (ITC), koja je u lipnju zabranila prodaju pojedinih starijih Appleovih proizvoda zbog kršenja Samsungova patenta.

Appleu je u svakom slučaju zabrana prodaje važnija od novčane odštete. Milijardu dolara, koliko je teška prošlogodišnja presuda u korist Applea, ta tvrtka zaradi od prodaje iPhonea za manje od dva tjedna. Međutim, čak ni zabrana prodaje ne bi im puno značila u borbi protiv južnokorejskog rivala. Samsung, naime, toliko često uvodi nove modele da se većina onih oko kojih se tvrtke spore više ni ne prodaju. Novi su pak modeli dizajnirani tako da ne krše Appleove patente.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije