Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

TBF: Još nije kasno da se iskompromitiramo

11.02.2009.
u 16:50

Tri godine nakon koncerta u rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova, splitski reperi TBF vraćaju se u Zagreb, gdje će nastupiti 20. veljače u organizaciji Radija 101 u velikoj dvorani Doma sportova.

Ne zaboravi stihove
– Bit će više od dva sata svirke – otkriva pjevač i tekstopisac grupe Saša Antić. – Razglas će biti vrhunski, imat ćemo i videoprojekcije, u scenu će biti ukomponirani radovi iz Galerije Tutnplok. Međutim, nije ni velika dvorana više najveći zalogaj, jer sad imamo Arenu – kroza smijeh zaključuje Saša.

Grupa je, kaže, odlično uvježbana, a Saši je najveći problem to što se ponekad dogodi da zaboravi stih.

– Nekad mi odlutaju misli i tada ili izmišljam ili se odmah zakvačim za sljedeći stih. Ili mi uleti Mladen, kao što i ja njemu uletim ako on zapne – priča Saša.

U ranoj fazi grupe, kad je uz gotovo nikakvu opremu, na trošnom kasetofonu pravio prve semplove, taj Splićanin nije ni slutio da će TBF steći toliku popularnost. Čovjek koji je zarađujući za kruh svojedobno radio i kao noćni čuvar ili pak pomoćni zidarski radnik, danas se bavi isključivo glazbom, jer to je – najbolje što zna.

Život u recesiji
– Odlučili smo da nećemo raditi ništa osim glazbe. Dok god možemo tako živjeti, OK.

Unatoč velikoj popularnosti, TBF-ovci se ne povlače po naslovnicama žutog tiska.

– Diskretni smo, ne pravimo skandale, pa nismo zanimljivi tabloidima. Čak ni groupie djevojkama. Jer, ako postoje neke koje nas prate, to mora da su ninje, jer mi ih ne vidimo nikad – kaže Saša, te dodaje u šali: – Ali ima vremena, nije još kasno da se iskompromitiramo!

Jedan od najcjenjenijih pisaca društveno angažiranih tekstova na hrvatskoj sceni osvrnuo se i na sadašnju recesiju.

– Osobno ne strahujem od krize, jer naučio sam se živjeti i s pet kuna u džepu. Znam da se sve vrti oko novca, ali ja se nisam počeo baviti glazbom zbog toga. Ali, znam da ova kriza neke jako pogađa. Ljudi ostaju bez posla, ubijaju sebe i svoje najbliže. Eto do čega je društvo dovelo pojedinca. Osim toga, ovaj sistem potiče ljude da stalno troše. Ja sam čokoladu “mars” prvi put vidija sa 14 godina. A čokolino – ni sam ne znam kad sam ga prvi put jeo. Mater mi je pravila griz i kakao, to mi je bilo slađe od čokolina. A i jeftinije je triput – zaključuje Saša.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?