Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.10.2013. u 12:03

Sveti Otac za misijsku nedjelju, Svjetski misijski dan, šalje poruku

Sutra u cijelom svijetu Katolička crkva slavi Svjetski misijski dan. Zbor za obrede, u vrijeme pape Pia XI., odredio je 14. travnja 1926. godine da je pretposljednja nedjelja u mjesecu listopadu u Katoličkoj crkvi dan molitve i posebne misijske animacije.

Katolici na taj dan potvrđuju svoj duh solidarnosti: “Svjetski misijski dan, namijenjen jačanju osjetljivosti za misijski problem, ali i sabiranju pomoći, važan je trenutak u životu Crkve jer uči kako darivati: u euharistijskom slavlju, to jest kao prinos Bogu, i za sve misije svijeta.” (Redemptoris missio, 81).

Sveti Otac za misijsku nedjelju, Svjetski misijski dan, šalje svoju poruku. Papa Franjo je za ovogodišnju misijsku nedjelju poslao poruku već na svetkovinu Duhova 19. svibnja 2013. godine.

Naslov njegove poruke jest:

“Naviještanje evanđelja je trajna zadaća Crkve“. Budući da smo još u Godini vjere Sveti otac je počeo svoju poruku kako je “Vjera dragocjeni dar Boga, koji otvara naša srca da ga možemo upoznati i ljubiti.“ Dar vjere, dar ljubavi, dar radosti traži da se dijeli s drugima.

Papa želi da svaka zajednica u Crkvi bude zrela.

Ta zrelost se očituje “kada ispovijeda vjeru, slavi je s radošću u liturgiji, živi ljubav i neprestano naviješta Božju riječ, izlazi iz vlastitih okvira da Radosnu vijest donese i na ‘periferije’, prije svega onima koji još uvijek nisu imali priliku upoznati Krista.”

Svaki kršćanin ima zadaću širiti granice vjere. Papa je istaknuo kako misionarstvo nije “programska dimenzija u kršćanskom životu, nego također paradigmatska dimenzija koja se tiče svih aspekata kršćanskog života”, i dalje da se “ne može naviještati Krista bez Crkve“.

Misijski dan nije samo razmišljanje kako pomoći Crkvu u drugim krajevima materijalno nego i zvanjima. Poruku je završio blagoslovom:

“Od srca blagoslivljam sve misionare i misionarke i sve one koji prate i podupiru tu temeljnu zadaću Crkve da naviješta evanđelje diljem svijeta, a da mi, služitelji evanđelja i misionari, uzmognemo doživjeti slatku i okrepljujuću radost naviještanja”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?