Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubili podršku

Zbog mjera štednje parlament smijenio portugalsku vladu

Pedro Passos Coelho
Foto: Reuters/Pixsell
10.11.2015.
u 18:25

Portugalska vlada smijenjena je nakon ššto su zastupnici u parlamentu odbili mjere štednje koje je iznio premijer Pedro Passos Coelho

Portugalska vlada smijenjena je nakon ššto su zastupnici u parlamentu odbili mjere štednje koje je iznio premijer Pedro Passos Coelho.

Potvrdio je to predsjednik portugalskog parlamenta Eduardo Ferro Rodrigues, piše Bloomberg.

Pedro Passos Coelho s vlasti je otišao samo šest tjedana nakon što je osvojio izbore i formirao manjinsku vladu. Socijalisti, Lijevi blok, Komunisti i Zeleni odbacili su njegov prijedlog štednja koje je iznio u parlamentu sa 123 glasa protiv.

Coelho, socijaldemokrat, jedva je oformio vladu nakon što je njegova koalicija prošli mjesec izgubila većinu u parlamentu. Ipak, oporba, odnosno vođa socijalista Antonio Costa u parlamentu je imao samo 87 zastupnika pa također nije mogao sastaviti vladu. Sa 107 zastupnika to je učinio Coelho iako mu je nedostajalo još ruku za većinu u parlamentu koji broji 230 mjesta.

Komentara 1

ZH
zlatko.harapin53
19:29 10.11.2015.

U Hrvatskoj se takvo što ne može dogoditi, ali se zato može dogoditi da Vlada RH smijeni Sabor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije