Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napeto u ukrajini

Putin: Šaljem pomoć. Zapad: To je izgovor za invaziju

putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
11.08.2014.
u 23:49

No, Rusija inzistira na slanju humanitarne pomoći, a konvoj je prijavila i Crvenom križu

Vladimir Putin šalje konvoj pomoći u istočnu Ukrajinu za što zemlje Zapada tvrde kako je samo riječ o izgovoru za invaziju.

Ukrajina tvrdi kako je Rusija "nagomilala" 45.000 vojnika na granici, a NATO smatra kako je velika vjerojatnost da će Moskva vojno intervenirati na krajnjem istoku Ukrajine, gdje su, prema izvješću Reutersa, vladine snage opkolile separatiste.

I američki predsjednik Barack Obama i predsjednik Europske komisije José Manuel Barroso upozorili su Putina da bi bilo kakva jednostrana ruska vojna akcija bila protiv međunarodnog prava.

No, Rusija inzistira na slanju humanitarne pomoći, a konvoj je prijavila i Crvenom križu.

Prema UN-u, u posljednja četiri mjeseca, otkako su separatisti zauzeli istok države ubijeno je 1100 ljudi.

>>Krvave glave na Majdanu, granatirana bolnica u Donjecku

>>SAD: Ukrajina ne treba vojnu pomoć u borbi sa separatistima ali ruska invazija bi otvorila drugi set pitanja

Komentara 57

MX
Mister X
00:20 12.08.2014.

Kampanju treba da izvede da zaštiti svoj narod separirani ... Po ugledu na Amere oni ne pitaju crveni križ nego pošalju zrakoplove da izvrše zračne operacije i kampanju kako se vješto i HRT 1 izražava.. Bobardiranje raketiranje ne dolazi doi do izražaja kad Husein pravi red ... Putin se jako mutavi za sada... Nimalo se nezna ugledati na Ameriku zabrana leta i naravno podrška slabijima !!!

Avatar jigaboo
jigaboo
00:12 12.08.2014.

Zapad: To je izgovor za invaziju...pa zaustavite ga, ahahaaaaa

Avatar Alfons_x
Alfons_x
08:03 12.08.2014.

Kažu barak obmana i baroso kako bi jednostrana akcija Rusije bila kršenje međunarodnog prava, Molio bih medije koji imaju moć (sve manju-zbog učestalih laži) formiranja javnog mnijenja da provjere koliko kršenja tog istog "međunarodnog prava" na koje se danas pozivaju su imali SAD i baroso...možda najbolji primjer je Irak sa preko milijun mrtvih, kao izravna posljedica kršenja tog međunarodnog prava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije