Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eskalacija sukoba

Više od 100 mrtvih u Pojasu Gaze, Izrael sprema kopneni napad?

gaza
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
11.07.2014.
u 17:50

Mahmoud Abbas, čelnik Palestinske oslobodilačke organizacije tvrdi da je izraelska vlada odobrila kopnenu ofenzivu na Pojas Gaze, te da bi se napad mogao dogoditi već za nekoliko sati

Broj poginulih u zračnom napadu Izraela na Pojas Gaze popeo se na 100, a broj ranjenih na 500, tvrde palestinski izvori. U posljednja četiri dana izvedeno je čak 210 izraelskih zračnih napada na Pojas Gaze, a 194 palestinske rakete ispaljene na Izrael u posljednja 24 sata. Najavljena izraelska kopnena ofenziva, pokazuje da sukob eskalira prema otvorenom ratu, unatoč pozivima na mir koji stižu iz međunarodne zajednice, javlja BBC.

Izraelska vojska mobilizirala je više od 30.00  pripadnika pričuvnog sastava kako bi zamijenili vojnike raspoređene na sjeveru i u središtu Izraela koji će Izraelu trebati za operaciju u Gazi.

Mahmoud Abbas, čelnik Palestinske oslobodilačke organizacije tvrdi da je izraelska vlada odobrila kopnenu ofenzivu na Pojas Gaze te da bi se napad mogao dogoditi već za nekoliko sati.

Zdravstvene organizacije u Gazi su na rubu kolapsa te se bore s nedostatkom medicinskih zaliha i goriva za bolničke generatore, upozorava Svjetska zdravstvena organizacija.

Predsjednik SAD-a Barack Obama poručio je izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu kako je Washington spreman pregovarati oko prekida vatre između Izraela i Hamasa.

Egipat i Turska osudili su izraelsko "pretjerano i nepotrebno korištenje vojne sile koje je dovelo do smrti nedužnih civila".

 – Morate prestati s nasiljem. Dok god se to ne dogodi, normalizacija odnosa između Turske i Izraela nije moguća, poručio je Izraelu turski premijer Recep Tayyip Erdoğan.

Do najvećeg sukoba između Izraela i Palestine od 2012. došlo je nakon otmice i ubojstva troje izraelskih tinejdžera na Zapadnoj obali te napada židovskih ekstremista na palestinskog mladića kojeg su živog spalili u istočnom Jeruzalemu.

>> Iz Libanona ispaljena raketa, Izrael reagirao artiljerijskim napadom

Ključne riječi

Komentara 39

KO
kompjuter
18:25 11.07.2014.

ovo je čisti primjer da živimo u pokvarenom svijetu,oni pred očima javnosti rade genocid i nikom ništa,da ima pravde svi bi se židovi našli u hagu,ali svi znamo tko vodi svjetsku politiku,nažalost,jbt,čitam komentare i još uvijek ima zaluđenih i sljepog naroda,osuđuju palestince a veličaju izraelce koji rade ono što su njima nijemci,nemogu vjerovati da su se židovi okrenuli ratovanju a ne trgovini koju su uvijek štovali,svi su postali ratnici i više školuju svoju djecu ratovanju nego učenju a sve se pripisuje palestincima,nemogu vjerovati,pa gledamo danas slike kako sjede židovi na brdu i gledaju ubijanje djece i vesele se kao da je pao gol,strašno

MI
Milivoje
23:25 11.07.2014.

Israel jos od vrijemena Jezusa,su ljudi koji su neposlusni, ne svi ali velika vecina njih, ubijali su mnoge cestite ljude, uzimali kamate i ljude obespravljali,oni danas svijet brukaju, i snjima je doista tesko zivjeti, zato vecina njih zivi medju sobom,, ali oni svijetom cine iste stvari koje su cinili , danas su isto kao sto su bili prije 2000 god, jos i danas ne priznaju istinu iako svi znaju, ali oni manipuliraju sa svjetskim medijama, bankama, ali i cine one diskriminacije koje i UN vise puta rezolucijom je podsticao, nazalost sve rezolucije svijeta oni ignoriraju, a zna se tko im jos pomaze

SA
sargu123
18:06 11.07.2014.

Onaj lik s brčićima bio je u pravu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije