Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAELSKA OFENZIVA

Iz Libanona ispaljena raketa, Izrael reagirao artiljerijskim napadom

Palestina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
11.07.2014.
u 08:15

U Palestini je ubijeno najmanje 60 civila, među njima i četverogodišnja djevojčica i godinu stariji dječak

Izraelska ofenziva na Gazu danas je ušla u četvrti dan, a broj poginulih Palestinaca popeo se na najmanje 82, od kojih su većina civili, prenosi Reuters.

U međuvremenu je iz južnog Libanona ispaljena raketa na sjever Izraela, a izraelska vojska reagirala je artiljerijskim napadom, rekao je glasnogovornik vojske u petak, prenosi CNN. Dodao je da Izrael za napad odgovornom drži libanonsku vladu.

U jednom zračnom napadu na kuću u gradu Gazi poginuo je muškarac kojeg dužnosnici navode kao liječnika i ljekarnika. Medicinski dužnosnici rekli su kako je u četvrtak ubijeno najmanje 60 civila, među njima i četverogodišnja djevojčica i godinu stariji dječak.

Izrael je u ofenzivu krenuo nakon što su palestinski militanti raketnim napadima pogodili duboko u njihov teritorij - neke rakete dosegle su Tel Aviv, Jeruzalem i druge gradove. Premijer Benjamin Netanyahu u četvrtak je poručio kako bitka napreduje po planu.

- Dosad smo snažno pogodili Hamas i terorističke organizacije, a tijekom borbe ćemo pojačati napade na njih - rekao je Netanyahu.

Iz Bijele kuće su izvijestili kako je američki predsjednik Barack Obama Netanyahuu telefonski izrazio zabrinutost za mogućnost eskalacije sukoba u regiji te poručio da je SAD spreman pomoći da se sukobi završe. Obama je osudio raketne napade Hamasa na Izrael i rekao da se Izrael ima pravo braniti od napada.

>> Izrael uzvratio na napade, ubijeno najmanje 23 ljudi

>> Telefonska upozorenja: Napustite svoj dom, upravo 
na vas šaljemo razorne rakete

Komentara 8

ZO
zoom
08:03 11.07.2014.

60 civila je ubijeno? grozno, ovo prerasta u državni teror! nekad sam izraelce simpatizirao i smatrao žrtvama, ali sad vidim da nisu ni po čemu bolji od palestinaca koje optužuju za terorizam!

RI
Riznica
11:11 11.07.2014.

A ima li pravo Palestinci da se brane od poniženja i otimačine njihove zemlje..

MX
Mister X
09:23 11.07.2014.

Ništa nevidimo nečujemo da če g7 da se satane i uvede sankcije protiv ratobornih krivaca ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije