Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasni nemiri

Ustrijelio crnca sa sendvičem jer je mislio da ima pištolj

Ferguson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
09.10.2014.
u 18:23

Bijeli policajac sasuo je 17 metaka u 18-godišnjaka u St. Louisu blizu Fergusona, gdje se u kolovozu zbio sličan incident

Sendvič ili pištolj? Što je u rukama imao mladi crnac kojeg je ustrijelio bijeli policajac? Rasne tenzije opet su se pojačale nakon što je policajac, koji nije bio na dužnosti, sa 17 hitaca ustrijelio 18-godišnjeg crnog mladića u američkom gradu St. Louisu, i to samo nekoliko kilometara od mjesta ubojstva Michaela Browna u kolovozu, kojega je također ubio bijeli policajac.

I dok policija tvrdi da je 18-godišnjak bio naoružan te da je napao policajca koji u tom trenutku nije bio na dužnosti ispalivši najmanje tri metka, rođakinja ubijenog to opovrgava i kaže da je mladić u rukama imao sendvič. Tridesetdvogodišnji policajac, koji je radio za zaštitarsku tvrtku, ali je nosio policijsku odoru, pokušao je zaustaviti sumnjivca koji je bježao, rekao je glasnogovornik policije St. Louisa Schron Jackson. Bjegunac se okrenuo i zapucao na policajca, koji je uzvratio vatru i ubio osumnjičenog. Policajac, ratni veteran koji je za policiju radio šest godina, nije ozlijeđen. Upućen je na dopust te je pokrenuta istraga. Teyonna Myers (23), rođakinja ubijenog, za lokalne je novine rekla da njezin rođak nije bio naoružan kada je ubijen.

“Čije su ulice? Naše ulice?”

– Imao je sendvič u ruci, a mislili su da je pištolj. Isti slučaj kao s Michaelom Brownom – rekla je Mayers. Oko 200 prosvjednika izašlo je na ulice, a desetak ih je opkolilo dva policijska vozila te počelo udarati po njima. Prosvjednici su blokirali promet uz povike: “Čije su ulice? Naše ulice?” Iz zraka su ih nadzirali policajci u helikopteru.

St. Louis i njegovo predgrađe Ferguson tjednima je bilo poprište sukoba crnih demonstranata i policije nakon ubojstva Michaela Browna u kolovozu pa je morala biti ra raspoređena vojska te uveden policijski sat.

>>Nove napetosti u Fergusonu, policajac ustrijeljen u rame u ophodnji

>>Neredi u Fergusonu: Prosvjednici se obračunali s policijom

Komentara 15

UM
umpahpah
18:43 09.10.2014.

Pobunjenicima u Fergusonu i St. Louisu treba poslati oruzje da se obrane od fasistickog rezima Baracka Obame i oligarha koji ga podrzavaju.

MM
mojski.moja
19:00 09.10.2014.

1 droga ,2 prostitucija,kockarnice,homosexualnost..sve legalizuje zapad, a to budimo iskreni je zlo. jer sloboda ne smije biti da slobodno cinimo zla..to samo satanisti ne shvacaju kako treba ,ali o svemu tome vjera ljudima ukazuje sto to znaci...ako pocne i rasaa i boje koze opet da se suprotstave to je onda znak da ljudi su blizu velikih promjena

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
21:39 09.10.2014.

Hvala Dragom Bogu naš svjetli uzor napreduje u svakom pogledu. Doma u obrani slobode i demokracije beskompromisno štite ove i sve ostale vrijednosti. Tako sada njihovi servis intenzivira proizvodnju pa je broj rupa dvocifreni, a za očekivati je i trocifreni, u sklopu budućeg sito sitoservisa. Nadam se da će nama neupućenim "šoferska zvijezda" i drugi branitelji američkih vrijednosti objasniti prednosti unaprijedjenih američkih standarda, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije