Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritizirao list

Urednik Financial Timesa: Charlie Hebdo provocira i ismijava muslimane

Odavanje počasti žrtvama pariškog masakra
Foto: Reuters/ PIXSELL
08.01.2015.
u 08:48

Barber je časopis koji redovito ismijava vjerske i političke vođe nazvao glupim te ga optužio za nedostatak zdravog razuma

Europski urednik Financial Timesa optužio je francuski satirički tjednik Charlie Hebdo za provociranje muslimana, javlja Huffington Post.

– Charlie Hebdo već dugo ismijava i provocira francuske muslimane. Francuska je zemlja Voltairea, no u slučaju lista Charlie Hebdo, nepromišljenost je često prevladala – kazao je Tony Barber.

Barber je časopis koji redovito ismijava vjerske i političke vođe nazvao glupim te ga optužio za nedostatak zdravog razuma.

– Ovdje nema opravdanja za ubojstva koja treba kazniti i ne insinuiram da se sloboda izražavanja ne bi trebala primjenjivati kod satiričnog prikaza vjere. Želim reći da bi u tiskovinama poput Charlie Hebdoa trebalo biti zdravog razuma. Takve tiskovine žele se boriti za slobodu provocirajući muslimane, a zapravo su obične budale – kazao je.

>> Najmlađi osumnjičeni predao se policiji, druga dvojica u bijegu!

>> Svijeće, cvijeće i poruke 'Ja sam Charlie' za poginule u pariškom masakru

>> Posljednja karikatura ubijenog urednika. Je li ovo bio okidač za napad?

Komentara 34

4M
4mazge
09:07 08.01.2015.

hrabar i pravedan istup!

EL
EldersRealm
08:56 08.01.2015.

Zapravo je u pravu ali vjerojatno ce morati dati otkaz kad ga demokratska liberalna ljevica uhvati u zrvanj.

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
09:05 08.01.2015.

Po nekim komentarima samo neki imaju pravo slobodnog izražavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije