Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odavanje počasti

Svijeće, cvijeće i poruke 'Ja sam Charlie' za poginule u pariškom masakru

Skupovi u čast poginulih karikaturista
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/13
07.01.2015.
u 18:50

Mnogi ožalošćeni okupljaju se kako bi odali počast ubijenima, a zastave su spuštene na pola koplja.

Cvijeće, svijeće i poruke ''Ja sam Charlie'' preplavili su poprište krvavog napada na redakciju satiričkog lista Charlie Hebdo u centru Pariza.

Mnogi ožalošćeni okupljaju se kako bi odali počast ubijenima, a zastave su spuštene na pola koplja.

Skupovi s natpisima ''Ja sam Charlie'' održavaju se diljem europskih gradova poput švicarskog Lausannea, Bruxellesa, Londona, kao i ispred francuskog veleposlanstva u Madridu, javlja BBC.

Podsjetimo, u redakciju tog pariškog lista upalo je nekoliko naoružanih napadača koji su ubili najmanje 12 osoba, među kojima su dva policajca. Francuska ovakav zločin ne pamti desetljećima, a francuska vlada objavila je da razinu sigurnosti podiže na najviši nivo.

>> Upali u redakciju satiričnog lista i počeli pucati iz kalašnjikova. Ubijeno 12 ljudi! Imali su popis?

>> Posljednja karikatura ubijenog urednika. Je li ovo bio okidač za napad?

>> Objavljene snimke terorističkog napada u Parizu

Foto: Reuters/ PIXSELL

Komentara 35

PA
pacoje
18:58 07.01.2015.

osudjujem svaki nacin vredjanja vijere, bio to charli , ili karikaturista, jer treba imati karaktera

Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:32 07.01.2015.

Ocigledno muslimani i oni tamnije boje koze nisu "popularni" u Francuskoj, sto je razumljivo, medjutim zasto onda stavljaju svoj nos tamo gdje mu nije mjesto. Pa ne bombardira Libija Francusku nego je Francuska bombardirala Libiju (napad je predvodio patuljak Sarkozy), ne bombardira Sirija Francusku nego dan danas Francuska bombardira svoju bivsu koloniju Siriju itd. itd. "Je suis Charlie" vam nece pomoci, nego prestanite bombardirati Siriju, povuci te se iz Malija i Centralno Africke Republike i platite Libiji ratnu odstetu. Nitko ne ubija po Svicarskoj jer ni Svicarci ne idu okolo bombardirati druge drzave, iako je EU izvrsila itekakav pritisak na Svicarsku da ne provede odluku svojih gradjana koji su lijepo na referendumu demokratski odlucili da ce uvesti kvote na imigraciju. To se diktatorima iz EU nije svidjelo pa su isli prisiliti zemlju koja nije clanica EU da mjena odluku svojih vlastitih gradjana. Svicarci su im porucili da gledaju vlastita posla. Mislim da ce nakon ovoga stav Svicarske biti itekako razumljiv.

PA
pacoje
19:02 07.01.2015.

zapamtite ovo sto su karikaturisti cinili je nista drugo nego vredjanja na vijerskom osnovu, za ovako nesto se odgovara i to je dobro sto ljudi shvacaju da to ne moze opstati kao "umjetnost"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije