Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pakao nije gori od ovog'

Dramatična poruka iz Alepa: 'Ubit ću se. Bolje to nego da me siluju sirijski vojnici'

Alep
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
15.12.2016.
u 10:45

Medicinska sestra iz opkoljenog sirijskog grada Alepa ostavila je emotivno oproštajno pismo

Medicinska sestra iz opkoljenog sirijskog grada Alepa ostavila je emotivno oproštajno pismo u kojem je objasnila zašto je izabrala radije oduzeti si život nego se suočiti sa silovanjem vojnika sirijskog režima, piše Mirror

Ovo pismo i tvrdnje boraca protiv Sirijske vojske navode na zaključke da su žene u tom gradu u opasnosti od napada, a neke se odlučuju na samoubojstva kako bi izbjegle seksualno zlostavljanje

Emotivnu poruku medicinske sestre iz Alepa je prenio humanitarac Abdullateef Khaled. "Jedna sam od žena u Alepu koja će uskoro biti silovana jer više nema muškaraca i oružja koje bi stajalo između nas i 'životinja' koji će doći, a nazivaju se 'državnom vojskom', piše žena te dodaje kako ništa ne želi od onih koji čitaju poruku. 

"Počinit ću samoubojstvo zato što ne želim da me nekoliko pripadnika Assadova režima siluje dok su se još jučer bojali reći riječ Alep. Počinit ću samoubojstvo jer mislim da 'pakleni oganj' neće biti gori od ovoga", napisala je u poruci muslimanskim učenjacima te dodala kako su njihove presude za nju postale besmislene i da ih sačuvaju za sebe i svoje obitelji. 

>>'Situacija je strašna. Mrtvi leže na ulicama, nitko ih se ne usudi skloniti. Ovo se ne da opisati'

>>Kaos Alepa se nastavlja: Blokirali su evakuaciju, primirje je propalo i ponovno se čuje granatiranje

Komentara 6

DA
Darko22
12:11 15.12.2016.

Propaganda radi 24/7

Avatar Banat
Banat
12:48 15.12.2016.

Potresna prica. Jadnica, bolje da su ostali islamisti da je cuvaju.

NI
niftes
13:22 15.12.2016.

Pa zar nisu pobili sve medicinske radnike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije