Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'odličan ishod'

Turski vojnici s 40 tenkova iz Sirije izvukli svoje vojnike koji su čuvali grob Sulejmana Šaha

Grobnica Sulejmana Šaha
Foto: Reuters/PIXSELL
22.02.2015.
u 09:38

"Posmrtni ostaci turskog vođe privremeno su vraćeni u Tursku, ali će naknadno biti opet vraćeni u Siriju, rekao je premijer zadovoljan ishodom provedene akcije

Preko 500 pripadnika turske vojske s 40 tenkova i više desetaka oklopnih vozila tijekom noći su bez borbe u Siriji izvukli 40-ak turskih vojnika koji su čuvali grob Sulejmana Šaha na području koje kontrolira Islamska država (IS).

Do izvlačenja vojnika iz Sirije došlo je zbog pogoršanja stanja oko turske enklave od nekoliko stotina četvornih metara gdje počivaju ostatci Sulejmana Šaha, djeda Osmana I., osnivača Osmanskog Carstva, rekao je turski premijer Ahmet Davutoglu, javlja BBC.

"Posmrtni ostaci turskog vođe privremeno su vraćeni u Tursku, ali će naknadno biti opet vraćeni u Siriju, rekao je premijer zadovoljan ishodom provedene akcije.

Turska je bila zaprijetila džihadistima odmazdom ako napadnu turske vojnike koji su štitili to simbolično povijesno mjesto.

>>'Prije ste nas gledali na brdima Sirije, sada smo južno od Rima'

 

Komentara 14

RI
rikavac
11:53 22.02.2015.

cuj zaprijetila odmazdom ako napanu turske vojnike. nece oni svoje napast finansere i one koji podrzavaju ISIL a to je turska.Da se vratimo na pocetak ISIL je napao svaku arapsku zemlju i u svakoj imaju svoje ljude al nesto se nesjecam da su ISILOVCI usli u tursku i da napadaju Turske drzavljane.Njima svakako Erdogan komanduje.

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
13:19 22.02.2015.

Da, turci se boje pobunjenika koji su dobili osnovnu obuku i naoružanje upravo u truskoj. Ovo je postalo previše smiješno i licemjerno, pa čak i za ovo vrijeme.

MA
manuutd
12:36 22.02.2015.

Pa tu je I Bakir Izetbegovic i nama je dzamahirija u susjedstvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije