Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbunio je sve

Trump izmislio teroristički napad, odmah stigle reakcije: 'Što je pušio?...'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
19.02.2017.
u 16:12

Opasno je primati izbjeglice, što pokazuje slučaj u Švedskoj, zemlji koja je iznimno otvorena prema njima i gdje se upravo dogodio teroristički napad, rekao je u subotu navečer američki predsjednik Donald Trump svojim pristašama

 Jedini je problem što se taj napad zapravo nije dogodio. 

"Pogledajte što se događa u Njemačkoj, što se jučer navečer dogodilo u Švedskoj. Švedska, tko bi povjerovao? Švedska. Primili su puno izbjeglica a sada imaju problema kakve nisu mogli ni zamisliti", rekao je u oštrom govoru na Floridi, stavši u obranu svoje protuimigrantske politike.

Spomenuo je i napade u Bruxellesu, Nici i Parizu, koji su se, za razliku od ovog, doista dogodili.

Lažna informacija proširila se internetom

Trumpova glasnogovornica isprva nije odgovorila na upit agencije AFP-a da pojasni tu izjavu. Ubrzo je lažna informacija počela kružiti Twitterom pod 'hashtagovima' #lastnightinSweden (jučer navečer u Švedskoj) i #Swedenincident (izgred u Švedskoj).

Bivši švedski premijer Carl Bildt je reagirao pitanjem: "U Švedskoj? Napad? Što je pušio?"

I u drugim porukama zbijale su se šale s Trumpom pa su tako pod nazivom "Tajni plan za napad u Švedskoj" objavljene upute za montažu Ikeina pokućstva.

Ovo nije prvi put da članovi Trumpove administracije govore o nepostojećim terorističkim napadima koje su poslije objasnili tiskarskim pogreškama.

> > Teret prezimena Trump: Nitko ne želi sjediti pored predsjednikove kćeri

> > Psihijatri upozoravaju: Trump nije sposoban biti predsjednikom

Komentara 8

DA
Darko22
18:34 19.02.2017.

Pa zašto bi se desio napad u Švedskoj, nema smisla da ISIL napada svoj vlastiti teritorij.

DU
Deleted user
17:12 19.02.2017.

''Bivši švedski premijer Carl Bildt je rekao''???taj je poslije svoje ''aktivnosti'' na području bivše jugoslavije trebao završiti u zatvoru.

BL
bluesbob
19:41 19.02.2017.

Nigdje nije spomenuo napad nego sranja koja imigranti rade po Švedskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije