Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bio blizak Berlusconiju

Talijanski ministar unutrašnjih poslova: Surogat majčinstvo je seksualni prekršaj

angelino alfano
Foto: /IPA/PIXSELL
07.01.2016.
u 14:13

Prema talijanskom zakonu korištenje usluga surogat majki je prekršaj kažnjiv s 2 godine zatvora i globom od 300.000 do milijun eura.

Talijanski ministar unutrašnjih poslova Angelino Alfano je izjavom da je surogat majčinstvo seksualno zlostavljanje izazvao polemiku, ali i odobravanje Katoličke Crkve. 

Prema talijanskom zakonu korištenje usluga surogat majki je prekršaj kažnjiv s 2 godine zatvora i globom od 300.000 do milijun eura.

"Želimo da se korištenje usluga surogat majki proglasi zločinom kažnjivim zatvorom, poput seksualnih zločina, s između 5 i 14 godina zatvora", rekao je Alfano u razgovoru za katolički tjednik Avvenire, objavljenom u srijedu.

Ministar je govorio o planu ozakonjenja homoseksualnih veza, što je obećao Matteo Renzi po dolasku na čelo vlade u veljači 2014.  Sljedećih tjedana Senat bi trebao razmatrati taj plan.

U prošlosti blizak Silviju Berlusconiju, a sada na čelu male stranke desnog centra povezanog s Renzijevim lijevim centrom, Alfano je rekao da je sklon ozakonjenju tih civilnih zajednica, ali odbacuje mogućnost ostvarivanja nekih obiteljskih prava poput posvajanja djece i nasljeđivanja mirovina.

Ta odredba bi mogla "odvesti zemlju do surogat majčinstva, tj. do najgoreg tržišta koje je čovjek izmislio", inzistirao je ministar.

Katolička Crkva podržava Alfana i navodi da je surogat majčinstvo "degradirajući postupak za ženu, koja posluži kao inkubator tuđih želja", rekao je kardinal Edoardo Manichelli, nadbiskup Ancone, prenosi La Stampa.

>

Komentara 3

DP
Dule Pacov
15:22 07.01.2016.

podvesti pod trgovinu organima i trgovunu belim robljem.

BE
beppi
20:53 07.01.2016.

Osoba na slici nije Alfano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije