Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko osiguranje

Srbi Putina planiraju impresionirati paradom sa 3500 vojnika

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.10.2014.
u 09:14

Ruskog predsjednika u Beogradu će čuvati 4000 naoružanih policajaca. Njima će se pridružiti i pripadnici specijalne jedinice Kobre, ali i ruski agenti koji su jučer doputovali u Srbiju

Dva dana uoči posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina susjednoj Srbiji, tamošnji mediji izvještavaju o detaljima organiziranog dočeka u Beogradu. Ruskom predsjedniku bit će, piše Blic, priređena vojna parada kakva u Beogradu nije viđena od 1985. godine. U njoj će sudjelovati 3500 vojnika, a Putina će čuvati 4000 naoružanih policajaca. Njima će se pridružiti i pripadnici specijalne jedinice Kobre, ali i ruski agenti koji su jučer doputovali u Srbiju.

Putin će s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem položiti vijenac na Groblju osloboditelja Beograda i posjetiti Memorijalni kompleks spomenika ''Ruski nekropolj'' na Novom groblju, čija je obnova završena 1. kolovoza ove godine. Ondje će ga dočekati Nenad Popović, lider Srpske narodne partije (SNP) i ujedno predsjednik Fondacije ''Ruski nekropolj“ u Beogradu. Ruski predsjednik potom će se uputiti u Palaču ''Srbija“ u Novom Beogradu gdje će se službeno sastati s Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem. Uslijedit će zajednički ručak i plenarni sastanak delegacija dvaju zemalja, ceremonija potpisivanja međudržavnih sporazuma te konferencija za novinare.

Putin će se obratiti srpskoj javnosti u dva navrata, prije početka i nakon završetka parade. U zemlju će doletjeti specijalnim zrakoplovom ''iljušin“ koji će u srpskom zračnom prostoru pratiti zrakoplovi MIG-29 srpske vojske. Dok bude ulazio u Srbiju, nebo će biti zatvoreno za putnički promet. Još nije poznato koliko će se točno sati zadržati u Beogradu kao niti hoće li se voziti u svom Mercedesu ili oklopnoj limuzini ''Zil 41052'' koja može izdržati nuklearni udar.

Mediji podsjećaju da će tijekom Putinova posjeta sigurnost biti podignuta na najviši stupanj pa će se tako cijelom rutom prolaska njegova vozila zatvoriti ulice, ukloniti svi automobili i zatvoriti šahtovi. Na krovovima zgrada nalazit će se snajperisti, a građanima će biti zabranjeno otvaranje prozora.

>>Vladimir Putin u Srbiju stiže sa 150 ljudi u tri aviona

>>Tisuće Rusa u redovima za majicu s Putinom

Komentara 33

RA
Rangostar
10:24 14.10.2014.

A šta to nas Hrvate briga ko dolazi Srbima u goste. Eto nama je neki dan bio prdsednik Albanije pa skoro nitko nije ni pomenuo ova značajan bilateralni susret dvaju bratskih naroda. Mi izgleda više brinemo ko dolazi Srbima nego ko dolazi nama.

MN
Mister No 978
16:51 14.10.2014.

Komsije sad ce kod vas Obama.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
21:12 14.10.2014.

Došao je naplatiti dug koji Srbija ima prema Rusiji, da li će taj dug biti plaćen novcima, ili na neki drugi način manje je bitno, tako će primjerice dug za isporučeni a nenaplaćeni plin, Srbija platiti "Petrohemijom" koja prelazi u ruke ruskog Gasproma.....Kao što sam već rekao, ponovo naglašavam, Rusima su jednaki Srbi, Slovenci, Austrijanci, Hrvati ili bilo koji drugi narod, stoga je prepucavanje lokalnih "patriota" s jedne i druge strane granice, koji imaju fascinantnu potrebu skrivanja iza velikih "zaštitnika" bili to Rusi, Nijemci ili tko zna tko, zapravo neshvatljvo. Umjesto da se ugledamo na male države koje vode neovisnu politiku poput Islanda, ili Švicarske, Austrije, koji nemaju potrebu za velikim "bratom" i njegovom zaštitom, naši "patrioti" se čini se takmiče kome će prije dati ghuzice u zamjenu za "zaštitu". Jednako tako kako je Putin došao u Srbiju, došao bi i u Hrvatsku da je vlada Republike Hrvatske iskazala interes za plinovod, brodogradilišta, ili druge projekte koje nam je Rusija nudila od obostranog interesa. Namjerno kažem interesa, jer velike vođe krasi pragmatična potreba osiguranja koristi za vlastitu zemlju ma s kim surađivali, i ovdje veliki vođe nisu vođe velike zemlje, nego su veliki jer čine za svoj narod ispravne stvari umjesto da gube vrijeme tražeći "braću" koja će nas štititi...Tako jedna Austrija nije u NATO, dakle nema kompleks malih naroda biti pod okriljem "velikog zaštitnika" i vodi neovisnu politiku kako prema Rusiji tako i prema SAD, što je pokazala kada je dopustila da zrakoplov sa bolivijskim predsjednikom sleti u Beč nakon što su druge zemlje zabranile prelet po naredbi SAD...Uostalom koji je smisao NATO pakta, što ako nas napadne članica tog istog NATO-a kao što imamo slučaj između Turske i Grčke koje su još uvijek u ratu, koga u tom slučaju NATO "štiti"? Potreba za zaštitnikom je samo kompleks malih naroda, malih dušom ne teritorijem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije