Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup u beogradu

Šešelj: Rasturit ću Haaški sud. Ostavio sam zvijer da krvari!

kolaž,Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/17
15.11.2014.
u 14:15

Sada sam došao da vam podnesem izvještaj. Ostavio sam tamo ranjenu zvijer da krvari, ali tamo su i dalje naši sužnji, i sudi im se zato što su Srbi, rekao je Šešelj okupljenima u Beogradu

Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke danas u Beogradu održavaju skup dobrodošlice za vođu Vojislava Šešelja koji se u srijedu vratio u Srbiju iz pritvora u Haagu. Skup je, piše Blic, prijavljen policiji. Iako se najavljivao dolazak oko 10.000 ljudi, skupilo ih se oko 3000.

Osim policijskih snaga, za sigurnost brine i 1000 radikala, a okupljenima se prvi obratio Vojislav Šešelj.

- Kao što sam obećao prije 12 godina, rasturit ću Haški sud. Sada sam došao da vam podnesem izvještaj. Ostavio sam tamo ranjenu zvijer da krvari, ali tamo su i dalje naši sužnji, i sudi im se zato što su Srbi - rekao je Šešelj okupljenima.

Kazao je i da se sudi "srpskim generalima i oficirima koji su branili otadžbinu". Osvrnuo se i na sadašnju vlast u Srbiji.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

- Sad su na vlast došli najgori, naši dojučerašnji suborci i suradnici. Bili su u prvim redovima za obranu Srbije, a sada se dodvoravaju Amerikancima. Izdali su, ali je došlo vrijeme da polože račune. Što nisu prije izbora rekli da će biti smanjenja plaća i mirovina? Zato ćemo već sljedeće godine imati nove izbore - zaprijetio je Šešelj. Svoje nekad najbliže suradnike Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića optužio je za "izdaju Srbije" zbog vlasti i ogromnog novca.. Kazao je da su Nikoliću u dolasku na vlast pomogli Milo Đukanović, Boris Tadić.

- Sada je predsjednik sa falsificiranom diplomom, nijedan ispit nije položio. Nekad je bio častan i skroman. Vučić nije falsificirao diplomu - tvrdi Šešelj.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Dok su se s razglasa puštale krajiške pesme, pristaše su nosile zastave i transparente sa Šešeljevim likom. Nastupao je i narodni pjevač Era Ojdanić. Povremeno su se palile baklje, a netko je donio i transparent s likom ruskog predsjednika Vladimira Putina. Puno je slika s likom Šešelja, ali i Draže Mihajlovića. Govorio je i potpredsjednik stranke Nemanje Šarovića, a nako toga kolona se sa Trga Republike uputila u mimohod ulicama Beograda.

- Već od 10.30 sati počinje glazbeni program. Pjevat će se kosovske i krajiške pjesme te srpske narodne pjesme. Nastupit će i reper Tasman koji je napravio jednu pjesmu posvećenu Vojislavu Šešelju i SRS - otkrio je priej početka skupa Šarović koji danas ne očekuje nikakve incidente. Iako se trenutno nalazi u političkom fokusu, politički analitičari ne vjeruju da će povratak Vojislava Šešelja izazvati značajan potres na političkoj sceni Srbije.

>>Šešelj: Dugo je trajalo, ali rasturio sam Haaški sud!

>>'Šešelj će destabilizirati izdajnički režim u Srbiji'

Komentara 163

DJ
Djukas
12:57 15.11.2014.

Toliko o Seselju. 3000 pristalica u gradu od 2 500 000.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
09:39 15.11.2014.

Josipovićev raspored je za danas prazan, tako da postoji velika mogućnost da danas skupa s Vesnom P. posjeti Beograd i srdačno pozdravi novo-staru zvijezdu regiona i legendarnog borca protiv ustaške zmije Voju Š. Nikako Vojo ne bi bio prvi četnički vojvoda kojeg bi Josipović zagrlio i tri puta poljubio.

DA
daniloobradoviic
10:34 15.11.2014.

Licnost poput Seselja vredja razum ,i novi rijaliti sou u reziji neke kuhinje za neke sada nepoznate ciljeve .Politika ta prljava profesija uvjek po potrebi iznjedri licnosti koje ona pozeli zarad trenutacnih ciljeva .Sigurno je ovo pogodno tlo nazalost za takvo eksperimitiranje i oblikovanje naivnog naroda .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije