Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor na sankcije

Putin žestoko uzvratio Americi i EU!

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
07.08.2014.
u 11:45

Rusija je najveći je kupac europskog voća i povrća, a prošle godine bila je i drugi najveći uvoznik peradi iz SAD-a

Nakon dekreta ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je vladi naredio da zabrani ili ograniči uvoz hrane iz zemalja koje su Rusiji zbog Ukrajine i aneksije Krima nametnule sankcije, ruski premijer Dimitrij Medvedev na današnjem sastanku vlade objavio je o kakvim je proizvodima riječ, javlja Reuters.

Medvedev je rekao da će Rusija zabraniti voće, povrće, meso, ribu, mlijeko i mliječne proizvode uvezeno iz SAD-a, Europske unije, Australije, Kanade i Norveške.

- Ne postoji ništa dobro u sankcijama i nije bilo lako donijeti odluku, ali morali smo to učiniti - rekao je Medvedev. Dodao je da zabrana vrijedi od 7. kolovoza te da će trajati godinu dana.

Podsjetimo, Rusija je lani uvezla hrane u vrijednosti od 43 milijarde dolara, prenosi Reuters. Najveći je kupac europskog voća i povrća. Prema Europskoj komisiji, u 2011. kupila je 28 posto voća koje se izvozi iz Europske unije i 21,5 posto povrća. Također, prošle godine je bila drugi najveći uvoznik peradi iz SAD-a. Ispred nje je bio samo Meksiko. 

>> Obama i Putin razgovarali prvi puta nakon nametanja sankcija 

>> Trgovinske sankcije EU protiv Rusije zadiru u financijski sektor i u naftnu tehnologiju

Komentara 377

MG
mandoljina@gitara
09:29 07.08.2014.

Uglavnom,sad će profitirati Todorić kad nam bude uvozio dvije godine stare jabuke iz Poljske jer ipak smo mi deponij za nekvalitetnu robu iz EU.O tome bi trebali razmišljat jer Rusi će elegantno zamijeniti EU proizvođaće voća i povrća sa uvozom iz Južne Amerike ( Brazil,Ecuador,Argentina,Chile itd.)A da ne govorim, kako je zabrana uvoza frankstein peradi iz USA najveća dobit za zdravlje ruskih građana.Uostalom Rusi spremaju zabranu sijanja gmo usjeva na 10 godina.a protjerivanje McDonaldsa je u tijeku.Rusi ovdje mogu samo dobiti.

MG
mandoljina@gitara
09:21 07.08.2014.

Nažalost,razina nekih komentatora je na nivou Ramba i ostalih američkih neoliberalnih gluposti.Ti koji tvrde da Rusija ništa ne proizvodi,šire običnu procionističku propaganda.Za te pametnjakoviće imam samo jedno pitanje: "Sa čijim raketama Ameri šalju u svemir svoje špijunske satelite,kad već nisu sposobni napraviti svoje" ?

OP
opančar
09:15 07.08.2014.

sad će bar srbija moći zadovoljno trljati ruke, neće moći proizvesti hrane kolko će rusija moć otkupiti, a naši seljaci mogu i dalje proljevat mlijeko po šahtama na markovom trgu, hi,hi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije