Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nuklearni napad'

Rusija Danskoj: Ako se pridružite NATO-ovom štitu vaši brodovi su legitimna meta

rusija
Foto: Reuters/PIXSELL
21.03.2015.
u 23:00

Lidegaard je rekao kako se Danska i Rusija ne slažu oko mnogih pitanja, ali i da također surađuju kao naprimjer, na Arktiku

Rusija je krenula u ofenzivu na Baltiku te upozorila Dansku da će ako se pridruži raketnom obrambenom štitu NATO-a, njena mornarica biti legitimna meta za ruski nuklearni napad.

 - Nisam siguran da Danska u potpunosti razumije posljedice ako se pridruži raketnom štitu NATO-a. U tom će slučaju danski ratni bordovi biti meta za ruske nuklearne projektile, kazao je Mikhail Vanin, ruski ambasador u Danskoj.

Danski ministar vanjskih poslova Martin Lidegaard izjavio je kako su ambasadorove izjave 'neprihvatljive', javlja britanski Telegraph.

 - Ako je to zaista rekao, to je neprihvatljivo. Rusija zna kako su raketni štitovi NATO-a obrambeni te nisu usmjereni prema Rusiji, kazao je Lidegaard.

Lidegaard je rekao kako se Danska i Rusija ne slažu oko mnogih pitanja, ali i da također surađuju kao naprimjer, na Arktiku.

>> 'Rusija jedina količinom naoružanja može premostiti zaštitu koju SAD posjeduje

>> 'Putin se sprema za novu vojnu akciju velikih razmjera'

Komentara 128

Avatar R & I
R & I
23:28 21.03.2015.

Putin je bolesna osoba, koja je iskomplicirana idejom, "Velike Rusije", kao sto su Srbi bili iskomplicirani idejom, "Velike Srbije', dok im se zveckanjem oruzjem nije razbilo o glavu.

IS
Iszrian
00:20 22.03.2015.

Vec me pomalo iritira ova histerija oko Putina, Rusije i WW3. Ne kaze se bez veze da ako se vraga stalno zaziva da ce na koncu vrag i doci. Ratno huskanje i histeriziranje nikad nikome nije pomoglo (osim politicarima i ratnim profiterima).

KG
kg
23:57 21.03.2015.

Logika komentatora je fascinantna, njima je nerazumljivo da se bilo koja država osim Rusije naoružava. Što mislite da bi drugi trebali? Skinuti gaće i čekati pijane Ruse?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije