Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURKMENISTAN

Reizabran za predsjednika Turkmenistana sa 97 % glasova!?

\'(FILES) This file photo taken on March 24, 2009 shows Turkmen President Gurbanguly Berdymukhamedov smiling upon his arrival in Moscow on March 24, 2009. Turkmenistan on February 12, 2012 voted in pr
Reuters/PIXSELL
13.02.2012.
u 17:00

Gurbanguli Berdymukhamedov novom izbornom pobjedom nadmašio je rezultat prethodne iz 2007. godine kada je uspio pridobiti 89 posto birača

Gurbanguli Berdymukhamedov osigurao je sljedećih pet godina mandata pobjedom na nedjeljnim izborima za turkmenistanskog predsjednika sa 97 posto osvojenih glasova, prenosi Independent.

Svih sedam protukandidata hvalilo je u svojim kampanjama Berdymukhamedovo upravljanje državom. Iako su prividno ispoštovali demokratsku formu, nova pobjeda turkmenistanskog predsjednika samo je formalnog karaktera, a stručnjaci upozoravaju da je riječ o tzv. lažnom demokratskom sustavu.

Berdymukhamedov je novom izbornom pobjedom nadmašio rezultat prethodne iz 2007. godine kada je uspio pridobiti 89 posto birača. Tada je 54-godišnji stomatolog naslijedio kontroverznog vladara Saparmurata Nijazova koji je preminuo godinu dana prije. Dolaskom na vlast obećao je da će demokratizirati i olabaviti strogo kontrolirani politički sustav. Posljednji izbori sugeriraju da to obećanje nije ispunjeno.

Komentara 5

OB
-obrisani-
17:51 13.02.2012.

to je demoracija a ne ove naše balkanske zemlje....40%,51% i slične gluposti to Berdymukhamed......dođi i budi predsednik nove jugoslavije bravo majstore.....tako se kradu glasovi

WA
wahr
18:17 13.02.2012.

A predsjednik Gruzije Saakashvile je dobio 95% Amerikanci su ga proglasili uzorom demokrata. Provijeri na Wikipedia

WA
wahr
18:18 13.02.2012.

Sad suti Clintonica i americka administracija.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije