Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buran dan u ukrajini

Proruske snage zauzele još dvije zgrade vlade. Drže taoce!

Ukrajina
Foto: Reuters>PIXSELL
1/4
12.04.2014.
u 22:11

Proruske snage zauzele su zgradu policije da bi pred večer ''pala'' i zgrada državne sigurnosti.

Ukrajinski predsjednik Oleksandr Turčinov sazvao je u subotu navečer sjednicu državnog Vijeća sigurnosti jer se u gradovima na istoku zemlje vode sve žešće i žešće borbe. Nepoznate osobe otvorile su vatru na lokalnu upravu u Kramatorsku i Krasnom Limanu u Donjecku i to "oružjem ruske proizvodnje AK100 koje posjeduju isključivo ruske oružane snage" dok su proruski aktivisti u istočnom gradu Slavjansku zauzeli dvije zgrade vlade, javlja AlJazeera Balkans.

Najprije je 20 proruski orijentiranih naoružanih muškaraca zauzelo zgradu policije da bi pred večer ''pala'' i zgrada državne sigurnosti. Ukrajinska policija potvrdila je da su ih zauzeli pripadnici iste skupine te da u jednoj od njih drže taoce.

- Naši ljudi žele živjeti mirno i spokojno, ne žele biti podvrgnuti vlasti u Kijevu niti Americi i Zapadu. Ne želimo biti njihovi robovi. Želimo biti s Rusijom - kazao je jedan od pripadnika skupine. Prosvjednici su danas zauzeli i zgradu državne sigurnosti u Lugansku te zgrade policije i regionalne administracije u Donjecku.

AlJazeerin reporter javlja da proruski prosvjednici i bivši pripadnici specijalne jedinice Berkut kontroliraju policijsku postaju u Donjecku. Tvrde da će oružje koje se nalazi u policijskoj stanici ostati pod ključem te da građani nemaju razloga za zabrinutost.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Andrij Deščica pozvao je tim povodom Rusiju da prekine "provokacije" svojih agenata u istočnoj Ukrajini te je o tome razgovarao s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom. Rusija je pak poručila da ne podupire aktiviste koji su, ohrabreni ruskom aneksijom Krima, na istoku Ukrajine zauzeli Vladine zgrade.

Komentara 20

GV
golub Vaso
22:59 12.04.2014.

Specijalna policija im se pridružila, ali to se teško može pročitati kod manipulatorskog zapadnog novinarstva. U kijevu je instaliranjem hunte pokrenut proces raspada ukrajine, na račun organizatora koji sjedi u washingtonu, dok ih EU kao slijepac prati u svaku avanturu.

Avatar malistricek
malistricek
22:26 12.04.2014.

ono što je posejano u Kijevu počelo da se žanje po Ukrajni

Avatar Ivan_Drago
Ivan_Drago
22:57 12.04.2014.

Vlado jako ljut , gledao sam intervju , ne čaćkajte međeda .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije