Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAZA

Prekid vatre u posljednji trenutak produžen za još pet dana

Gaza
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
14.08.2014.
u 08:14

Izrael je optužio militante iz Gaze da su ispalili osam raketa na Izrael

U Gazi je prekid vatre u posljednji trenutak produžen za još pet dana, no odmah je obilježen novim sukobom. Kako prenosi Reuters, Izrael je optužio militante iz Gaze da su ispalili osam raketa na Izrael, na što su njihove snage odgovorile udarom na "terorističke lokacije". U sukobu nitko nije ozlijeđen. Hamas je odbacio optužbe za napad i optužio Izrael za kršenje primirja.

Vođa Hamasa Ismail Haniyeh u srijedu navečer je za televiziju rekao da će ta skupina inzistirati na ukidanju izraelske blokade Gaze te smanjenju ograničenja kretanja na teritoriju koji broji 1,8 milijuna stanovnika kao preduvjetu za trajno primirje. Članovi palestinske delegacije rekli su da će se u subotu vratiti u Kairo kako bi u nedjelju započeli nove pregovore za okončanje petotjednog sukoba u kojemu je dosad poginulo više od 2000 ljudi.

>> Izraelska vojska objavila snimku kako bi pokazali precizan zračni napad: Uništili smo metu, džamiju ostavili

>> Španjolska dopisnica koju je Izrael optužio da radi za Hamas vratila se izvještavati u Gazu

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar abcd
abcd
12:15 14.08.2014.

Dok god postoje izrael i saudijska arabija, na bliskom istoku nece biti mira

Avatar superhik74
superhik74
14:20 14.08.2014.

Cionisti izvrsno kontroliraju medije, broje svaku raketicu iz kucne radinosti ispaljene iz Gaze, ali tone i tone bombi bacenih na Gazu se ne spominju.

PA
patria
22:59 14.08.2014.

A koja bi to normalna država koja drži do sebe i sigurnosti svojih građana mirno podnosila terorističke napade na svoj teritorij. Što je Hamas tražio, to je i dobio, samo nažalost najveću cijenu su morali platiti palestinski civili, što je opet krivnja Hamasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije