Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimljen iznad Gaze

Izraelska vojska objavila snimku kako bi pokazali precizan zračni napad: Uništili smo metu, džamiju ostavili

Snimka izraelske vojske
Foto: Reuters video screenshot
1/2
09.08.2014.
u 19:38

Prema podacima dužnosnika iz Gaze, od kad su 8. srpnja počele borbe poginulo je 1886 Palestinaca. Izrael kaže da je živote izgubilo njihovih 64 vojnika i 3 civila.

Izraelska vojska objavila je video za koji kažu da je snimljen iznad Gaze u petak kako bi pokazali precizan zračni napad, javlja Reuters.

Na snimci je prikazan, kako tvrdi izraelska vojska, napad na mjesto odakle Hamas lansira rakete koje se nalazi pokraj džamije. Uništili su metu, ali su džamiju ostavili netaknutom, kaže vojska.

Izraelske obrambene snage kažu da se poduzimaju veliku brigu kako bi izbjegli ljudske žrtve ali da njihov zadatak otežavaju militanti koji namjerno stavljaju oružje pokraj civilnih institucija poput škola, bolnica i džamija, što Hamas opovrgava i kaže da je to slučaj u gusto naseljenoj enklavi.

U subotu je u više od 20 zračnih napada koje je na područje Gaze izveo Izrael poginulo petero Palestinaca, a militanti iz Gaze ispalili su šest raketa na gradove na jugu Izraela, no kako je izvijestila glasnogovornica izraelske vojske,  nije počinjena nikakva šteta te nema ozlijeđenih.

Prema podacima dužnosnika iz Gaze, od kad su 8. srpnja počele borbe poginulo je 1886 Palestinaca. Izrael kaže da je dosad živote izgubilo njihovih 64 vojnika i 3 civila.

>> Izrael je prisluškivao telefonske razgovore SAD-a i bliskoistočnih čelnika

Komentara 41

SA
sargu123
21:17 09.08.2014.

Obit će se to Židovima o glavu jednom.

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
21:57 09.08.2014.

Zanima me tko daje ove negativne glasove svima koji su protiv izraela. izrael terorizria palestince od kraja drugog svj. rata. Pobili su u bolnicama i stambenim zgradama tisuće i tisuće civila. Oduzeli su Palestini zemlju, njihovu zemlju su im oduzeli! Da li vi shvaćate koliko zlo su ti izraelci? Nedavno je dobro napisao jedan povijesničar. Židovi su jedno od 3 najveća zla koja je Zemlja vidjela.

Avatar superhik74
superhik74
20:34 09.08.2014.

Onih 430 ubijene djece te sravnati s zemljom citavi stambeni blokovi govore puno vise od ovog placenog propagandnog Hollywoodskog filmica kojim pokusavaju malo popraviti genocidni image koji su zasluzili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije