Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga sužena

'Uvjereni smo da su signali povezani s nestalim Boeingom 777'

Russell Adams
Foto: Reuters/ PIXSELL
11.04.2014.
u 07:47

Australski brod četiri puta zabilježio je signal kakav inače šalju crne kutije, odnosno snimači leta

Australski premijer Tony Abbott izjavio je da su vlasti uvjerene da su signali koji dolaze iz Indijskog oceana signali iz crne kutije Boeinga 777 Malaysia Airlinesa.

Abbott je rekao da su ekipe veoma suzile područje na kojem se traga za nestalim avionom, piše BBC. Australski brod četiri puta zabilježio je signal kakav inače šalju crne kutije, odnosno snimači leta. No, nakon analize petog signala koji je zabilježio avion u četvrtak pretpostavlja se da on najvjerojatnije nije povezan s letom MH370.

Podsjetimo, Boeing 777 nestao je 8. ožujka kada je poletio s Kuala Lumpura prema Pekingu, a u njemu je bilo 239 putnika i članova posade. Iako olupina do sada nije nađena, na temelju podataka zaključilo se da se avion srušio u južnom dijelu Indijskog oceana, što je vrlo udaljeno od planirane rute leta.

Signali iz mora zabilježeni su dvaput preko vikenda i dvaput u utorak, a ekipe na terenu vode bitku s vremenom s obzirom na to da će crna kutija Boeinga 777 uskoro ostati bez baterije. "Suzili smo potragu zahvaljujući nizu zabilježenih signala, no sada smo u fazi kada je signal, za koji vjerujemo da pripada snimaču leta nestalog Boeinga 777, počeo slabjeti", rekao je Abbott.

>> Misterij konačno riješen? Kinezi uočili objekte u oceanu

>> Otkriveno više signala, jesu li povezani s nestalim avionom?

Komentara 5

NA
navyseal0
09:07 11.04.2014.

Kako jedan reče lijepo: pogledajte u bazu Diego Garcia......jedan pilot je rekao na simulatoru nakon što je odvozio rutu mh370: nemoguće da je išao tako nisko kod Indonezije i da nitko nije čuo ni vidio avion, to je jumbojet, on na visini od 6k ft proizvodi strašnu buku......ne vjerujem da nitko ne bi prijavio nizak let kod Indonezije...kaže pilot....

Avatar Plantago
Plantago
09:26 11.04.2014.

@šumaru, potrebno je naći ostatke da bi se izvlačenjem crnih kutija doznalo što je pošlo po zlu.

BA
balic
10:00 11.04.2014.

Oni su uvjereni ,ja nisam .. strucnjaci kazu da crne kutije salju signale samo mjesec dana i onda se gase je su baterije prazne a ovi ce jos mjesecima isto ponavljat... salju podmornice salju brodove ,salju avione ,sateliti otkrivaju svesve i svasta a nestalog aviona nigdje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije