Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filipini

Pobunjenici napali zatvor i oslobodili 30 militanata i opasnih kriminalaca

filipini
Reuters
13.12.2009.
u 11:37

Među odbjeglim zatvorenicima nalaze pripadnici Muslimanske pobunjeničke grupe, Islamskog oslobodilačkog fronta Moro i militanti iz Abu Sayyafa

Grupa islamskih militanata napala je zatvor na jugu Filipina i oslobodila najmanje 31 zatvorenika. U pucnjci za vrijeme napada na zatvor poginulo je dvoje ljudi, od kojih je jedan bio zatvorski čuvar.

Zatvor je napalo tridesetak dobro naoružanih gerilaca koji su teškim maljevima razbili betonsku ogradu oko zatvora i razorili glavna vrata. Regionalno vojno zapovjedništvo je objavilo da se među odbjeglim zatvorenicima nalaze pripadnici Muslimanske pobunjeničke grupe, Islamskog oslobodilačkog fronta Moro i militanti iz Abu Sayyafa. Uz njih pobjegli su i neki teški i vrlo opasni kriminalci, pa se navodi da je nakon ovoga bijega sigurnosna situacija u regiji znatno pogoršana.
Ovaj zatvor u kojem kazne odslužuju najteži kriminalci i teroristi, poznat  je po borjnim bjegovina, pa će biti pokrenuta istraga kojoj je cilj otkriti tko je ogovoran za lošu sigurnost u zatvoru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije